Abarth 500
Διαβάστηκε από 22198 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 28/10/2011
Με την πρώτη ματιά, το Abarth 500 δείχνει ότι πρόκειται για κάτι διαφορετικό. Οι μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, τα τονισμένα μαρσπιέ, οι ειδικές ζάντες 16 ιντσών, ο πίσω διαχύτης που φιλοξενεί τη διπλή απόληξη της εξάτμισης και φυσικά τα άφθονα λογότυπα με τον σκορπιό, κάνουν τη διαφορά. Στο εσωτερικό, το μάτι πέφτει στα μπάκετ καθίσματα, στον ξεχωριστό πίνακα οργάνων και στο επιπλέον όργανο μέτρησης της πίεσης υπερπλήρωσης.

Κάτω από το καπό βρίσκεται το T-Jet σύνολο των 1,4 λτ., το οποίο αποδίδει 135 ίππους και 180 Nm. Επιπλέον, στη χαρτογράφηση «Sport», η πίεση υπερπλήρωσης φτάνει τα 1,1 bar, ενώ η ροπή στα 205 Nm. Το εν λόγω σύστημα, παράλληλα, βελτιώνει την αίσθηση και την απόκριση του γκαζιού και του συστήματος διεύθυνσης. To Abarth κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 7,3 δλ., ενώ η τελική του ταχύτητα είναι 208 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση ορίζεται στα 5,4 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CΟ2 στα 155 γρ./χλμ.

Η σκληρή ανάρτηση του 500 Abarth (πιο κοντά ελατήρια και σφιχτότερα αμορτισέρ, αλλά και αντιστρεπτική δοκός στον πίσω άξονα) ορίζει μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης και αμεσότητας όσον αφορά στις ενέργειες του οδηγού. Ο τελαυταίος, έχοντας στη διάθεσή του το πολύ καλό σε αμεσότητα και αίσθηση σύστημα διεύθυνσης και επάρκεια ισχύος, μπορεί να κινηθεί εξαιρετικά γρήγορα και σταθερά. Το 500 Abarth διαθέτει το σύστημα TTC (Torque Transfer Control), το οποίο βελτιώνει τη μετάδοση της ροπής στους εμπρός τροχούς κατά τη διάρκεια στροφών (κάτι σαν διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης), ενώ και το ESP, που δεν απενεργοποιείται πλήρως, λειτουργεί όπου ο οδηγός το παρακάνει, επαναφέροντας στην τάξη το μικρό αμάξωμα.
» ΕΙΣΑΓΩΓΗ
» Abarth 500
» Renault Twingo RS
» smart Fortwo Coupe Brabus
»Σχολιάστε την είδηση

Tags: ABARTH 500, RENAULT TWINGO RS, SMART FORTWO COUPE BRABUS,

περισσότερα νέα & άρθρα »
ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Jeep Renegade ή Avenger σε mild hybrid; Πού διαφέρουν;

Mazda 2 ή Skoda Fabia; Ατμοσφαιρικό από Japan ή turbo με +20 άλογα;

Συγκριτικό μεταχειρισμένων: Audi A3 VS Mercedes A-Class

Αιώνιο δίλημμα: BMW Σειρά 1 ή Mercedes A-Class στα 136 άλογα;

Τιμές Ελλάδα Vs Γαλλία - Γιατί τέτοιο «καπέλο» στα Clio και Duster;

Συγκριτικό μεταχειρισμένων: Fiat Panda 2011-2020 VS Kia Picanto 2017-

Ποια SUV χωράνε όλα τα απαραίτητα στο ντουλαπάκι του συνοδηγού;

Τα 5 αυτογκόλ του Suzuki Vitara

Toyota Corolla Vs VW Golf: Japan Vs Germany

Συγκριτικό μεταχειρισμένων: Kia XCeed VS Skoda Karoq