Renault Twingo RS
Διαβάστηκε από 22199 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 28/10/2011
Όταν το αγωνιστικό τμήμα της Renault ασχολείται με ένα μοντέλο της εταιρείας, εκείνο αποκτά άμεσα σπορ χαρακτήρα. Το Twingo σε αυτή την έκδοση είναι αρκούντως επιθετικό και κάνει άμεσα ορατή τη διαφορά του μέσω των νέων προφυλακτήρων εμπρός και πίσω με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα, τα φουσκωμένα φτερά, την αεροτομή και το διαχύτη στο πίσω μέρος, αλλά και με τις 16 ιντσών ζάντες. Στο εσωτερικό της έκδοση RS, ο σπορτίφ χαρακτήρας τονίζεται μέσω των ημι-μπάκετ καθισμάτων, των αλουμινένιων πεντάλ, του δερμάτινου τιμονιού και επιλογέα και των πορτοκαλί ζωνών ασφαλείας. Επίσης, το στροφόμετρο έχει άσπρο φόντο και διαθέτει shift light.

Ο 1,6 λίτρων ατμοσφαιρικός κινητήρας αποδίδει 133 ίππους και 160 Nm. Στην πράξη το μοτέρ αυτό διακρίνεται για την ευστροφία, την πολύ καλή απόκριση, αλλά και τη σπορ χροιά του. Χρειάζεται 8,7 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και έχει τελική ταχύτητα 201 χλμ./ώρα. Η κατανάλωση είναι 6,7 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 155 γρ./χλμ.

Το Twingo RS διαθέτει μεγαλύτερα μετατρόχια κατά 60 και 59 χλστ. εμπρός και πίσω, αλουμινένια ψαλίδια βάσης και αντιστρεπτική δοκό, ενώ τα αμορτισέρ συνδέονται με ελατήρια μεταβλητής σκληρότητας. Το ύψος του αμαξώματος είναι κατά 10 χλστ. χαμηλότερο από αυτό του GT, με πιο σφιχτά ελατήρια κατά 30% και σκληρότερα σινεμπλόκ. Τέλος, η πίσω αντιστρεπτική είναι κατά 1,5 χλστ. παχύτερη σε σχέση με του Twingo GT, ενώ εφοδιάζεται με ελαστικά διάστασης 195/45/R16. Σταθερό και ευθύβολο, με ουδέτερα χαρακτηριστικά κίνησης, το Twingo RS θα κινηθεί ταχύτατα και σε δρόμο με στροφές εμπνέοντας τον οδηγό του, ενώ η ανάρτηση, παρά τη σκληρή της ρύθμιση, αποσβένει πολύ καλά τις ανωμαλίες.
» ΕΙΣΑΓΩΓΗ
» Abarth 500
» Renault Twingo RS
» smart Fortwo Coupe Brabus
»Σχολιάστε την είδηση

Tags: ABARTH 500, RENAULT TWINGO RS, SMART FORTWO COUPE BRABUS,

περισσότερα νέα & άρθρα »
ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σύγκριση: Το νέο VW Tiguan απέναντι σε BMW X1 & Nissan Qashqai

Jeep Renegade ή Avenger σε mild hybrid; Πού διαφέρουν;

Mazda 2 ή Skoda Fabia; Ατμοσφαιρικό από Japan ή turbo με +20 άλογα;

Συγκριτικό μεταχειρισμένων: Audi A3 VS Mercedes A-Class

Αιώνιο δίλημμα: BMW Σειρά 1 ή Mercedes A-Class στα 136 άλογα;

Τιμές Ελλάδα Vs Γαλλία - Γιατί τέτοιο «καπέλο» στα Clio και Duster;

Συγκριτικό μεταχειρισμένων: Fiat Panda 2011-2020 VS Kia Picanto 2017-

Ποια SUV χωράνε όλα τα απαραίτητα στο ντουλαπάκι του συνοδηγού;

Τα 5 αυτογκόλ του Suzuki Vitara

Toyota Corolla Vs VW Golf: Japan Vs Germany