Opel Corsa
Διαβάστηκε από 25710 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/10/2012
Το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο της Ελληνικής αγοράς, κερδίζει το ενδιαφέρον με την πληρότητα των επιλογών του, τη νεανική σχεδίαση, αλλά και τη φιλικότητά του κατά την οδήγηση. H προτίμηση του αγοραστικού κοινού κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, αφού εξασφαλίζει έναν ολοκληρωμένο χαρακτήρα, υψηλό value for money και μία μεγάλη γκάμα κινητήρων, ικανή να καλύψει κάθε ανάγκη.

Ξεκινώντας από το εσωτερικό του Corsa, διαθέτει μοντέρνα και ευχάριστη σχεδίαση, με κάποια σπορτίφ χρωματικά στοιχεία να εντάσσονται ανάλογα με την έκδοση. Τα υλικά κατασκευής είναι σκληρά στην αφή και διαθέτουν καλό φινίρισμα, ωστόσο η συναρμολόγησή τους θα μπορούσε να είναι λίγο πιο προσεγμένη. Στο κομμάτι των χώρων, το Corsa φιλοξενεί με άνεση 4 ενήλικες, ενώ το πορτ-μπαγκάζ έχει πολύ καλή χωρητικότητα 285 λίτρων.

Στο δρόμο, το Corsa διακρίνεται για την παροχή καλών επιπέδων άνεσης από την ανάρτηση, απορροφώντας αποτελεσματικά τις ανωμαλίες. Στο όριο, η συμπεριφορά είναι τυπικά υποστροφική και το αμάξωμα παρουσιάζει λογικές κλίσεις υπό πίεση. Η θέση οδήγησης για τον χειριστή είναι πολύ καλή, αλλά το τιμόνι και ο επιλογέας δεν εμπνέουν σε γρήγορους ρυθμούς. Για τους θιασώτες της γρήγορης οδήγησης πάντως, οι εκδόσεις OPC είναι ό,τι πιο σπορτίφ μπορεί να βρει κανείς στην κατηγορία.

Αναφορικά με τη γκάμα των μηχανικών συνόλων, το best seller της Opel διατίθεται στη χώρα μας με 5 διαφορετικούς βενζινοκινητήρες, 2 diesel και μια έκδοση με υγραέριο. Στην πρώτη περίπτωση, συναντούμε ατμοσφαιρικά μοτέρ 1,0 λίτρου με 65 ίππους, 1,2 λίτρων με 85 ίππους και 1,4 λίτρων με 100 ίππους, καθώς και 2 εκδόσεις turbo στα 1,6 λίτρα (έως και 210 «άλογα»).

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες είναι οι diesel επιλογές και ειδικά αυτή με τον 1,3 DTE κινητήρα των 95 ίππων, η οποία προσφέρει τράβηγμα από χαμηλά και ανταγωνιστικές επιδόσεις, ενώ «κρατά» την κατανάλωση μόλις στα 3,5 λτ./100 χλμ. και ρίχνει τις εκπομπές CO2 κάτω από τα 100 γρ./χλμ. Αυτό μεταφράζεται σε ελεύθερη είσοδο στον πράσινο δακτύλιο και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.
» ΕΙΣΑΓΩΓΗ
» Citroen C3
» Opel Corsa
» Toyota Yaris
»Σχολιάστε την είδηση

Tags: CITROEN C3, OPEL CORSA, TOYOTA YARIS,

περισσότερα νέα & άρθρα »
TOP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Opel Corsa: Ήπια υβριδικό με 100 ή 136 άλογα;

Νέο bZ4x: 5 μυστικά για το 1ο ηλεκτρικό της Toyota

10 value for money μικρά ή μικρά SUV με κάτω από 20.000 ευρώ

Τα 5 αμάξια πόλης με το καλύτερο προσπέρασμα για να κάνεις και ταξίδια

Χαίρεσαι να τα οδηγείς: Τα 3 πιο fun to drive μικρά SUV

Kia: Εκπτώσεις έως 16.000 ευρώ σε Niro, EV6 και το θηριώδες EV9

Plug-in υβριδικό σε Leasing: Τι να διαλέξω ανάμεσα σε 10 μοντέλα;

Τα 5 σημεία που διακρίνεται το Skoda Fabia

Top 5: Τα καλύτερα μικρά αυτοκίνητα σε φρενάρισμα από τα 100 χλμ./ώρα

Μέχρι 35.000 ευρώ: Τα 5 οικογενειακά SUV με τα περισσότερα άλογα