Το επόμενο RX-7 θα είναι πιθανότατα επηρεασμένο από τις γραμμές του εικονιζόμενου πρωτότυπου Taiki.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το επόμενο RX-7 θα είναι πιθανότατα επηρεασμένο από τις γραμμές του εικονιζόμενου πρωτότυπου Taiki.

Νέο Mazda RX-7 το 2017

8.267 Επισκέψεις στο άρθρο (5/11/2012)

50 χρόνια μετά από την παρουσίαση του κινητήρα Wankel, το 1967 με το Cosmo Sport 110S, η Mazda ανακοίνωσε ότι θα... γιορτάσει την επέτειο με την έλευση της επόμενης γενιάς RX-7.

Χαράς ευαγγέλια για τους λάτρεις του συγκεκριμένου μοντέλου. Η Mazda επιβεβαίωσε ότι έχει πάρει την απόφαση να παρουσιάσει την επόμενη γενιά του σπορ «θρύλου» της, με έναν ολοκαίνουριο κινητήρα Wankel κάτω από το καπό. Πιθανότατα αυτός θα προέρχεται από το πρόγραμμα 16Χ, που παρουσίασε πριν από λίγα χρόνια. Πρόκειται για ένα περιστροφικό κινητήρα, χωρητικότητας 1,6 λίτρων και απόδοσης 300 ίππων. Φυσικά χωρίς τούρμπο, αφού ο Nobuhiro Yamamoto είναι λάτρης των ατμοσφαιρικών συνόλων...
Στα όσα γνωρίζουμε περιλαμβάνεται το ότι το επόμενο RX-7 θα είναι ελαφρύτερο από το προηγούμενο μοντέλο, που σταμάτησε να παράγεται το 2002. Το πιθανότερο είναι ότι αυτό θα επιτευχθεί με την εκτεταμένη χρήση αλουμινίου, χωρίς να αποκλείονται και ορισμένα τμήματα από σύνθετα υλικά. Όσο για τις διαστάσεις και το κοινό που στοχεύει, η Mazda το τοποθετεί στην κατηγορία των Toyota FT-86 και Subaru BRZ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test