Οι ζημιές στη Mercedes GLK είναι λίγες

Οι ζημιές στη Mercedes GLK είναι λίγες

7.636 Επισκέψεις στο άρθρο (13/12/2023)

Η Mercedes GLK που δοκιμάζουμε ως μεταχειρισμένη βγήκε από την αντιπροσωπεία το 2013 και μέσα σε μια δεκαετία έχει διανύσει 200.000 χιλιόμετρα. Η έκδοση του μοντέλου είναι η 350 CDI 4MATIC και ως εκ τούτου ο κινητήρας είναι diesel V6 3 λίτρων με ισχύ 231 ίππους και ροπή 620 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς.


Οδηγώντας το γερμανικό SUV παρατηρούμε πως ο συνδυασμός κινητήρα και κιβωτίου ταχυτήτων λειτουργούν άψογα, με τις αλλαγές να γίνονται ομαλά και την επιτάχυνση να είναι μεγάλη, χάρη στην μεγάλη ροπή του μοτέρ.

Τα μηχανικά μέρη του μοντέλου είναι αξιόπιστα, αφού οι αναφορές για ζημιές και βλάβες είναι λίγες και εστιάζονται σε διαρροή από το ψυγείο λαδιού, κάτι που επισκευάζεται με αντικατάσταση του στεγανοποιητικού o-ring, καθώς και σε πρόβλημα στη λειτουργία της ψύκτρας στη βαλβίδα EGR.

Στη μεταχειρισμένη GLK που είχαμε στη διάθεσή μας παρατηρήσαμε μια μικρή ποσότητα λιπαντικού στο κιβώτιο ταχυτήτων, ένα σημάδι πως υπήρχε μια ελαφριά διαρροή από το ψυγείο λαδιού, η οποία ωστόσο δεν ήταν ανησυχητική. Όσο για τη βαλβίδα EGR, αυτή βρισκόταν σε καλή κατάσταση. Εν ολίγοις, παρά τα 200.000 χιλιόμετρα, το μοντέλο της δοκιμής μας δεν χρειαζόταν κάποια επισκευή.

Σελίδα 1Δοκιμή μεταχειρισμένου: Mercedes GLK
Σελίδα 2Ποιοτική η Mercedes GLK και με μεγάλη ευρυχωρία
Σελίδα 3Οι ζημιές στη Mercedes GLK είναι λίγες
Σελίδα 4Δεν υπάρχουν εκτεταμένες φθορές στα 200.000 χιλιόμετρα
Σελίδα 5Οι μεταχειρισμένες Mercedes GLK έχουν μέσο όρο τιμής τα 19.000 ευρώ
ford
test center