Δεν υπάρχουν εκτεταμένες φθορές στα 200.000 χιλιόμετρα

Δεν υπάρχουν εκτεταμένες φθορές στα 200.000 χιλιόμετρα

7.631 Επισκέψεις στο άρθρο (13/12/2023)

Η μεταχειρισμένη Mercedes GLK που είχαμε στα χέρια μας δεν είχε εκτεταμένα σημάδια φθορών. Οι επενδύσεις στο εσωτερικό καθώς και οι μαύρες γυαλιστερές επιφάνειες δεν έχουν γρατζουνιές και σημάδια, ενώ αντίστοιχα οι διακόπτες στην κεντρική κονσόλα και στο τιμόνι δεν έχουν ξεβάψει από τη χρήση.

Το πλευρικό τμήμα του καθίσματος του οδηγού έχει λίγες φθορές, οι οποίες όμως είναι δικαιολογημένες αν αναλογιστούμε πως το αυτοκίνητο έχει διανύσει 200.000 χιλιόμετρα.

Το σύστημα πολυμέσων του γερμανικού SUV δέχεται φωνητικές εντολές. Στην περίπτωση που αυτές δεν λειτουργούν σωστά, μπορείτε να αντικαταστήσετε όλη τη μονάδα του συστήματος «COMAND APS», αφού στο εμπόριο υπάρχουν αρκετές μεταχειρισμένες συσκευές.

Τα μηχανικά μέρη της Mercedes GLK διατηρούνται σε αντίστοιχα καλή κατάσταση. Αξίζει να αναφέρουμε πως τα αμορτισέρ είναι ακόμα αυτά που «φορούσε» το μοντέλο από το εργοστάσιο και παρόλο που έχουν διανύσει 200.000 χιλιόμετρα δεν έχουν σημάδια φθοράς, αφού δεν παράγουν τριγμούς και χτυπήματα, απορροφούν σωστά τις κακοτεχνίες στο δρόμο και παράλληλα περιορίζουν τις κλίσεις του αμαξώματος.
Στον πίσω άξονα έχουν ξεραθεί ορισμένοι ελαστικοί σύνδεσμοι, ενώ ταυτόχρονα τα δισκόφρενα έχουν εμφανίσει αυλακώσεις στην επιφάνεια τους. Αυτά δεν αποτελούν λόγο ανησυχίας, ούτε θεωρούνται πρόωρες φθορές.

Η μεταχειρισμένη Mercedes GLK που δοκιμάζουμε κυκλοφορούσε για 10 χρόνια στη Βόρεια Ευρώπη. Παρά το αλάτι που χρησιμοποιείται στους δρόμους το χειμώνα, η εξάτμιση διατηρείται σαν καινούργια και δεν εμφανίζει σημάδια διάβρωσης. Στο πίσω μέρος ο προηγούμενος κάτοχος είχε τοποθετήσει aftermarket κοτσαδόρο, γύρω από τον οποίον υπάρχουν λίγες σκουριές. Αναφέρουμε ωστόσο πως το αμάξωμα του συγκεκριμένου μοντέλου ήταν αρκετά βρόμικο και είχαν συσσωρευτεί αρκετές λάσπες, κάτι που δείχνει πως οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες δεν φρόντιζαν για την σωστή απόπλυση του οχήματος από αλάτι και χώματα.

Σελίδα 1Δοκιμή μεταχειρισμένου: Mercedes GLK
Σελίδα 2Ποιοτική η Mercedes GLK και με μεγάλη ευρυχωρία
Σελίδα 3Οι ζημιές στη Mercedes GLK είναι λίγες
Σελίδα 4Δεν υπάρχουν εκτεταμένες φθορές στα 200.000 χιλιόμετρα
Σελίδα 5Οι μεταχειρισμένες Mercedes GLK έχουν μέσο όρο τιμής τα 19.000 ευρώ
ford
test center