Ο κ. Ξανθάκος Κυριάκος, υπεύθυνος πωλήσεων της ACT A.E.

Ολοκληρωμένες λύσεις για e-shops

20.281 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/3/2016

Η ACT ιδρύθηκε το 1988 και έχει αναπτύξει λύσεις μηχανογράφησης αποκλειστικά για τον κλάδο των οχημάτων (αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα, ανταλλακτικά). Με βασικούς άξονες το καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, την γνώση της αγοράς, τα εξειδικευμένα συστήματα και τις στρατηγικές συνεργασίες, έχει εγκαταστήσει σε πλήθος πελατών στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, DMS, ERP εφαρμογές και ηλεκτρονικά καταστήματα E-Shops για την χονδρική και λιανική πώληση ανταλλακτικών.


Ποια τα κριτήρια επιτυχίας για ένα E-Shop ανταλλακτικών;
Οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς, επέφεραν σωρεία αλλαγών στο εμπόριο για τον κλάδο των οχημάτων. Οι επιχειρήσεις πώλησης ανταλλακτικών, με αυξανόμενο ρυθμό αναζητούν τη θέση τους στο διαδίκτυο δημιουργώντας πλέον όχι μόνο site, αλλά ηλεκτρονικά καταστήματα. Ήδη, εισαγωγείς και μεταπωλητές ανταλλακτικών, έχουν αναπτύξει σε συνεργασία και με την ACT, E-Shops B2B (προς συνεργάτες) & B2C (προς ιδιώτες), με σκοπό την διάθεση των ανταλλακτικών προς την αγορά, δημιουργώντας διαδικτυακά «καταστήματα» τα οποία έχουν εικοσιτετράωρη λειτουργία και παρέχουν ευρεία γεωγραφική κάλυψη.
Η διείσδυση της εκάστοτε επιχείρησης στην αγορά, η διαθεσιμότητα των ανταλλακτικών, οι τιμές, η ασφάλεια των συναλλαγών, η ευκολία στην χρήση, ενώ ταυτόχρονα η εξειδίκευση και τεχνολογική κατάρτιση της εταιρείας πληροφορικής που έχει αναπτύξει το E-Shop, αποτελούν κάποια από τα βασικά κριτήρια για την επιτυχία. 

Πως λειτουργεί ένα E-Shop ανταλλακτικών;
Μέσα από το E-Shop ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει, παραγγείλει και αγοράσει τα ανταλλακτικά που επιθυμεί, είτε απευθείας με τον κωδικό του είδους ή επιλέγοντας το μοντέλο του οχήματος. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα αναζήτησης με τον αριθμό του κινητήρα και πλαισίου του οχήματος. Στη συνέχεια και μετά την εμφάνιση των αποτελεσμάτων, με την διαθεσιμότητα των ανταλλακτικών, τις τιμές, τις φωτογραφίες και πλήθος άλλων πληροφοριών, ολοκληρώνει μέσα από γρήγορες διαδικασίες την παραγγελία ή αγορά του είδους. 

Τι προσφέρουν τα ηλεκτρονικά καταστήματα της ACT;
Εκτός των προαναφερομένων η εταιρεία μας, έχει αναπτύξει και ειδικά επικοινωνιακά συστήματα (EDI) με τους προμηθευτές για την online διαθεσιμότητα των ανταλλακτικών. Παράλληλα, προσφέρουμε real time στατιστικές αναφορές πωλήσεων, ταχύτητα και σύντομες διαδικασίες ολοκλήρωσης της παραγγελίας. Στόχος είναι η σωστή πληροφόρηση και πλοήγηση από το χρήστη, ώστε να μην δημιουργούνται προβληματισμοί και αποπροσανατολισμός. Τέλος, ιδιαίτερο σημαντικό στοιχείο είναι ότι τα e-shops της ACT έχουν online σύνδεση με ERP συστήματα, είναι φιλικά στις μηχανές αναζήτησης, παρέχουν δυνατότητες πλοήγησης μέσα από smartphones και πληρούν τις προδιαγραφές για ΑΜΕΑ.