Επιλέγοντας που θα το πάμε

6.631 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/6/2015

Αρχικά τηρούμε τους 5 κανόνες:
1. Ρωτήστε και πάρτε συστάσεις για καλά συνεργεία. Και δεν μιλάμε για τους φίλους και γνωστούς που μπορεί να έχουν κακές συνήθειες. Μιλάμε για το internet.
Σήμερα η διάδοση της πληροφορίας είναι ταχύτερη από ποτέ. Στο διαδίκτυο υπάρχουν λέσχες για κάθε μοντέλο κάθε μάρκας. Θα βρείτε σίγουρα αυτό που ζητάτε!
2. Κοιτάξτε αν οι εργασίες που σας προτείνουν προβλέπονται στο βιβλίο συντήρησης. Αν σας λένε να αλλάξετε βαλβολίνες κάθε 20.000 χιλιόμετρα ενώ ο κατασκευαστής λέει «ποτέ» θα πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε που σταματάει η «εμπειρία» για τα αυτοκίνητα αυτά «στην Ελλάδα» και που αρχίζει το «άρμεγμα».
3. Ελέγξτε πόσες ερωτήσεις σας κάνει το συνεργείο πριν αρχίσει να δουλεύει στο αυτοκίνητό σας. Τα καλά συνεργεία έχουν διαδικασία για να παίρνουν το ιστορικό του αυτοκινήτου, να ελέγχουν ποια εργασία και πότε έχει γίνει, και να ερευνούν αρκετά πριν βάλουν «χέρι» στο αυτοκίνητό σας.
4. Κοιτάξτε το συνεργείο να είναι τακτοποιημένο. Εντάξει συνεργείο είναι, όχι χειρουργείο, όμως η κατάσταση του συνεργείου δείχνει πρώτον ότι υπάρχει οργάνωση και διαδικασίες, ενώ δείχνει και την προσοχή που θα περιμένετε να επιδείξει το συνεργείο και στην κατάσταση του αυτοκινήτου σας.
5. Ψάξε για πιστοποιητικά στους τοίχους, μιας και σε αυτά φαίνεται πόσο ενημερωμένο είναι ένα συνεργείο και με ποιες μάρκες έχει διασυνδέσεις και τεχνική συνεργασία.