Επιπλέον οφέλη

6.635 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/6/2015

Τα οφέλη από το service στο συνεργείο είναι πολλά. Όλοι πλέον γνωρίζουν πως ένα ενημερωμένο βιβλίο συντήρησης είναι το καλύτερο χαρτί στην πώληση του αυτοκινήτου σας όταν έρθει η στιγμή να περάσει σε δεύτερο χέρι. Είναι αυτό που θα κρατήσει την τιμή του πιο ψηλά από κάθε είδος επιπλέον εξοπλισμό που μπορεί να έχετε πληρώσει για να έχει το αυτοκίνητό σας. Το βιβλίο συντήρησης είναι το πρώτο πράγμα που ζητάνε οι αγοραστές μεταχειρισμένου, και όχι άδικα αφού σε αυτό φαίνεται όλο το ιστορικό συντήρησης και άρα η μεταχείριση που είχε από τον πρώτο ιδιοκτήτη του. Ένα ακόμα μεγάλο όφελος είναι το γεγονός πως χρησιμοποιούνται γνήσια ανταλλακτικά ή after market, τα οποία είναι φτιαγμένα και «υπογεγραμμένα» από τον κατασκευαστή και τα οποία θα «κουμπώσουν» όπως πρέπει στο αυτοκίνητό σας και τα οποία πληρούν τις προδιαγραφές του κατασκευαστή και τα οποία συνοδεύονται από επίσημη εγγύηση. 

Στο «σωστό» συνεργείο, που ειδικεύεται σε μοντέλα της δικής μας μάρκας έχουμε το πλεονέκτημα της εμπειρίας του τεχνικού από τα χέρια του οποίου έχει περάσει πληθώρα μοντέλων και με πολλές χιλιάδες χλμ. στο κοντέρ. Και πιστέψτε μας, η πείρα και η τεχνογνωσία είναι πολύ σημαντική. Ειδικά, όταν πρόκειται για μία βλάβη - θόρυβο που έχεις εντοπίσει, αλλά ύστερα από πολλές επισκέψεις σε διάφορα συνεργεία και «ειδικούς» δεν έχεις βρει την λύση.
Έπειτα, ο τεχνικός που ειδικεύεται πάνω στο μοντέλο και την εθνικότητα του αυτοκινήτου σας μπορεί να κρίνει ποια ανταλλακτικά, γνήσια ή after market, είναι φτιαγμένα και «υπογεγραμμένα» από τον κατασκευαστή και τα οποία θα «κουμπώσουν» όπως πρέπει στο αυτοκίνητό σας. Ανταλλακτικά δηλαδή που έχουν εξελιχθεί από τους τεχνικούς, που εξέλιξαν το ίδιο το αυτοκίνητό σας και που πληρούν τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Ανταλλακτικά που συνοδεύονται από επίσημη εγγύηση και εσείς σαν απλός οδηγός δυστυχώς δεν έχετε τις μηχανολογικές γνώσεις να διακρίνετε.