O πρόεδρος του ΣΙΣΕΜΑ κ. Μόφορης δίνει το στίγμα

O πρόεδρος του ΣΙΣΕΜΑ κ. Μόφορης δίνει το στίγμα

8.463 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/10/2014

Στην τακτική μας επικοινωνία με τους επαγγελματίες κάθε κλάδου προϊόντων ή υπηρεσιών της αγοράς αυτοκινήτου, πέρα από τα νέα τους, τα προϊόντα ή τις προσφορές τους που αφορούν απευθείας τους αναγνώστες μας, παίρνουμε και το «στίγμα» του πως βλέπουν οι άνθρωποι της αγοράς την «κατάσταση σήμερα».
Αυτήν την εβδομάδα μιλήσαμε με τον κλάδο των συνεργείων και συγκεκριμένα με τον κ. Μόφορη Γρηγόρη, πρόεδρο του ΣΙΣΕΜΑ (Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Μηχανών Αυτοκινήτων Αθηνών Πειραιώς και Περιχώρων).
Σύμφωνα λοιπόν με τους ανθρώπους της αγοράς, η κίνηση έχει πέσει και οι καταναλωτές επισκευάζουν τα απολύτως απαραίτητα στο αυτοκίνητό τους, φυσικά όχι γιατί δεν το θέλουν, αλλά γιατί δεν υπάρχει η αγοραστική δύναμη. Ωστόσο, οι επαγγελματίες του κλάδου (είτε ελεύθεροι, είτε αυτοί που ανήκουν σε κάποιο δίκτυο) πασχίζουν να παράσχουν ακόμη καλύτερες υπηρεσίες και χαμηλότερες τιμές. Άλλωστε, αυτοί οι ίδιοι επαγγελματίες έχουν επενδύσει σε εργαλεία, τεχνολογία και μηχανήματα, δηλαδή σε χρόνο και χρήμα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μην σέβονται το πελάτη.
Από την άλλη, στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι τα παράνομα συνεργεία, τα οποία δεν πληρούν ούτε τις προδιαγραφές ασφάλειας, ούτε έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό. Η Πολιτεία από την πλευρά της δεν δείχνει να θέλει να πατάξει το πρόβλημα, ενώ ένα από τα σημαντικά επίσης προβλήματα είναι η πολυνομία, όπου ο ένας Νόμος αναιρεί τον άλλον! Στα «τραγελαφικά» της συζήτησής μας, μάθαμε ότι κάποιοι Δήμοι ζητούν από τους ιδιοκτήτες των συνεργείων να πληρώσουν παράλογα τέλη διέλευσης ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του πεζοδρομίου που βρίσκεται μπροστά από την πρόσοψη του μαγαζιού… Φανταστείτε να εφαρμοζόταν κάτι αντίστοιχο και στις πυλωτές των πολυκατοικιών!
Τέλος, να σημειώσουμε πως ο Σύλλογος έχει Επιτροπή Κακοτεχνιών, όπου ο καταναλωτής μπορεί να καταγγείλει κάποια παράβαση, ωστόσο αυτό που είναι σίγουρο είναι πως τα νόμιμα συνεργεία (είτε ελεύθεροι επαγγελματίες, είτε όσοι ανήκουν σε κάποιο δίκτυο) παρέχουν άριστες υπηρεσίες, δοκιμασμένα ανταλλακτικά και αναλώσιμα και διαθέτουν οικονομικές τιμές.