Η νέα τοξωτή γέφυρα Τσακώνας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2014 και αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη γέφυρα στη χώρα μας.

Η νέα τοξωτή γέφυρα Τσακώνας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2014 και αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη γέφυρα στη χώρα μας.

Μέσα στο 2014 παραδίδεται η γέφυρα Τσακώνας

3.496 Επισκέψεις στο άρθρο (29/8/2014)

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών, κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, η νέα μεγάλη γέφυρα στην Τσακώνα (όρια νομών Μεσσηνίας – Αρκαδίας) θα παραδοθεί στην κυκλοφορία εντός του τρέχοντος έτους.

Η γέφυρα της Τσακώνας

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

αποτελεί το τελευταίο κομμάτι που απομένει για την ολοκλήρωση του τμήματοςΠαραδεισίων – Τσακώνας στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης Καλαμάτας. Ξεκίνησε νακατασκευάζεται το 2008 μ έξοδα του ελληνικού Δημοσίου και μετά την ολοκλήρωσητης θα παραδοθεί προς διαχείριση στην κοινοπραξία Μορέας. Ως γνωστόν, το ενλόγω κομμάτι της διαδρομής είχε παραδοθεί στην κυκλοφορία ωστόσο, η μεγάληκατολίσθηση στην περιοχή το 2003, δημιούργησε στην ανάγκη για την κατασκευή τηςεν λόγω γέφυρας.

Ουσιαστικά πρόκειται για τηνδεύτερη μεγαλύτερη, από πλευράς ανοίγματος, γέφυρα της χώρας μετά τη γέφυραΡίου – Αντιρρίου (μέγιστο ελεύθερο άνοιγμα 300μ.) και συγκαταλέγεται μεταξύ τωνμεγαλύτερων τοξοτών γεφυρών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το συνολικό κόστος κατασκευήςτης ανέρχεται στα 19 εκ. ευρώ και αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο, μήκους40μ. είναι ουσιαστικά η βάση της γέφυρας, στην οποία στηρίζονται τα δύοχαλύβδινα τόξα (ύψους 30μ.) από τα οποία αναρτάται το υπόλοιπο κατάστρωμα τηςγέφυρας (260μ.).

 

Mercedes
skoda