SEAT Arona: Πώς τα πάει τo μικρό SUV σε τιμές & ευκολίες after sales;

18.856 Επισκέψεις στο άρθρο (11/3/2024)
SEAT Arona: Πώς τα πάει τo μικρό SUV σε τιμές & ευκολίες after sales;
2 Φωτογραφίες »

- Με 157 ευρώ/έτος, έχει 25% φθηνότερο service από το μέσο όρο όλων των μικρών SUV
- Έχει και «delivery» αφού συνεργάτης της SEAT το παίρνει (στο συνεργείο) και το φέρνει
- Σου λένε ακριβώς τι έχει-τι πληρώνεις και πότε το έχεις (σε προσυμφωνημένο χρόνο)
- Το 2ο φθηνότερο τούρμπο μικρό SUV της αγοράς, έχει και 4 χρόνια εγγύηση

Η δουλειά των σχεδιαστών και μηχανικών μιας μάρκας είναι να φτιάχνουν καλά αυτοκίνητα που θα τα απολαμβάνει ο κάτοχος τους. Mέλημα και στόχος των στελεχών του After Sales μιας μάρκας είναι το να κρατούν «ευχαριστημένο long term» κάθε κάτοχο (και να κερδίζουν υψηλό δείκτη ικανοποίησης μα και στην τελική «επαναλαμβανόμενες πωλήσεις» στην μάρκα)!

Οι λειτουργίες που εξασφαλίζουν την επιτυχία, γνωστές: Kαλή εξυπηρέτηση, υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις διαρκώς μεταβαλλόμενες κοινωνικές και ατομικές ανάγκες, διαφάνεια σωστές τιμές! Φυσικά η “δουλειά του κατόχου” είναι να απαιτεί, ως πελάτης, όλα τα παραπάνω από μια μάρκα όπως η SEAT και να μην κάνει εκπτώσεις στα θέλω του.
 

Με 157 ευρώ/έτος, έχει 25% φθηνότερο service από το μέσο όρο όλων των μικρών SUV

Σήμερα θα δούμε τι περιλαμβάνει καιπόσο καλό είναι το after sales του SEAT Arona.
Ένα μοντέλο που μέσα από τις δοκιμές του Αutotriti Test Center έχουμε δει τι αξίζει ως αυτοκίνητο (ενώ παράλληλα μέσω της διαρκούς έρευνας μας “AutoCheck”) έχουμε διαπιστώσει να πετυχαίνει και υψηλό σκόρ στην ικανοποίηση των κατόχων του.
 
Ξεκινώντας από το κόστος των service του, τα οποία είναι απαραίτητα για τη βέλτιστη λειτουργία του και τη hi-value μεταπωλητική του αξία, το μικρό SUV της SEAT παίρνει καλό βαθμό, καθώς έχει ένα από τα οικονομικότερα, στην κατηγορία του, πακέτα service. Το συνολικό κόστος είναι στα 157 ευρώ το χρόνο για την πρώτη 5ετία, την ώρα που ο μέσος όρος της κατηγορίας είναι 200 ευρώ ετησίως, δηλαδή το Arona είναι 25% φθηνότερο από το μέσο όρο


Το συνολικό κόστος συντήρησης του Arona είναι στα 157 ευρώ το χρόνο για την πρώτη 5ετία, την ώρα που ο μέσος όρος της κατηγορίας είναι 200 ευρώ ετησίως, δηλαδή το Arona είναι 25% φθηνότερο από το μέσο όρο
2 Φωτογραφίες »

Το συνολικό κόστος συντήρησης του Arona είναι στα 157 ευρώ το χρόνο για την πρώτη 5ετία, την ώρα που ο μέσος όρος της κατηγορίας είναι 200 ευρώ ετησίως, δηλαδή το Arona είναι 25% φθηνότερο από το μέσο όρο

Έχει και «delivery» αφού συνεργάτης της SEAT το παίρνει στο συνεργείο και το φέρνει

Μία από τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης κατόχου που προσφέρει η δημοφιλής μάρκα και ξεχωρίσαμε είναι η «από πόρτα σε πόρτα». Αφού λοιπόν μέσα από τις πολλές ψηφιακές υπηρεσίες που διαθέτει η SEAT κλείσετε online το ραντεβού σας με μέλος του εξουσιοδοτημένου δικτύου της (που εσείς θα επιλέξετε), πιστοποιημένος συνεργάτηςτης, παραλαμβάνει το αυτοκίνητό σας, το μεταφέρει στο συνεργείο και σας το επιστρέφει μετά το τέλος των εργασιών. Προφανώς όσο έχετε το Arona σας (η οποιοδήποτε άλλο μοντέλο SEAT) στο συνεργείο, έχετε την δυνατότητα εναλλακτικού μέσου μετακίνησης, εφόσον υπάρχει και η σχετική διαθεσιμότητα αυτοκινήτων αντικατάστασης.
 

Σου λένε ακριβώς τι έχει-τι πληρώνεις και πότε το έχεις (σε προσυμφωνημένο χρόνο)

Η SEAT θεωρεί ιδιαιτέρως σημαντική την έννοια της διαφάνειας: Έτσι, οι  καταρτισμένοι τεχνικοί του εξουσιοδοτημένου δικτύου εξηγούν λεπτομερώς  στον κάτοχο το πλάνο εργασιών ώστε να γνωρίζει και εγκρίνει το κόστος πριν τελικά προχωρήσει στην παροχή των υπηρεσιών  σέρβις. Παράλληλα η SEAT δεσμεύεται πως όλες οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν εντός του προσυμφωνημένου πλαισίου και το αμάξι θα παραδοθεί στον πελάτη την ημερομηνία και την ώρα που είχε προκαθοριστεί.

Το 2ο φθηνότερο τούρμπο μικρό SUV της αγοράς,  έχει και 4 χρόνια εγγύηση 

Είδαμε παραπάνω πως το κόστος  πως το κόστος service του SEAT Arona είναι από τα χαμηλότερα της κατηγορίας. Τον value for money χαρακτήρα του μοντέλου συμπληρώνει ιδανικά η τιμή αγοράς του (δείτε αναλυτικά τις τιμές και τον εξοπλισμό όλων των εκδόσεων), όπου είναι το δεύτερο πιο φθηνό τούρμπο στην έκδοση των 95 ίππων, καθώς επίσης και το προνομιακό χρηματοδοτικό πρόγραμμα της SEAT. Μάλιστα το Arona συνοδεύεται και με εργοστασιακής εγγύηση 2 ετών + 2 ακόμα χρόνια δωρεάν επέκτασης, ώστε να είσαστε σίγουροι πως ότι και αν συμβεί είσαστε καλυμμένοι. 

Mercedes
SEAT