Στα αυτοκίνητα η παραγωγή ασφαλίστρων (Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης Οχημάτων) μειώθηκε κατά 13,4 %, αναφορικά με τον περσινό χρόνο.

13,4% λιγότερα συμβόλαια ασφάλισης Ι.Χ. το 2014

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/11/2014

Σε έρευνα της ΕΑΕΕ για το πρώτο 9μηνο του έτους διαπιστώνεται πτώση στην παραγωγή ασφαλιστικών συμβολαίων στον κλάδο των οχημάτων σε σχέση με πέρυσι.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 59 ασφαλιστικών εταιρειών στη χώρα μας, παρατηρήθηκε γενική πτώση στην παραγωγή ασφαλίστρων τους πρώτους 9 μήνες του έτους, σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο διάστημα, της τάξης του 1%. 

Βέβαια, επιμερίζοντας τα στατιστικά στοιχεία, ανά κατηγορία ασφάλισης, διαπιστώνεται ότι στον
Κλάδο των Ζημιών υπάρχει πτώση της τάξης του 10% και ειδικά στα αυτοκίνητα η παραγωγή ασφαλίστρων (Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης Οχημάτων) μειώθηκε κατά 13,4 %, αναφορικά με τον περσινό χρόνο.

Από την άλλη, το ίδιο διάστημα υπάρχει αύξηση στην
παραγωγή ασφαλίσεων Ζωής της τάξης του 11,8 % που εξισορροπεί τα δεδομένα.

Σε αυτό το πλαίσιο,
ο κ. Α. Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος της ΕΑΕΕ δήλωσε σχετικά: «Ο Σεπτέμβριος του 2014 είναι ο 7ος μήνας εντός του 9μήνου, που οι Ασφαλίσεις Ζωής παρουσιάζουν θετικό πρόσημο σε μηνιαία βάση. Μάλιστα, η αυξητική τάση στην παραγωγή παρατηρήθηκε σε όλους τους επιμέρους κλάδους της Ζωής (παραδοσιακά προγράμματα, αποταμιευτικά, επενδυτικά κ.ά.). Η πορεία των Ασφαλίσεων Ζωής αντικατοπτρίζει την ανάγκη των πολιτών να εξασφαλίσουν τα πιο πολύτιμα αγαθά τους (ζωή, υγεία, σύνταξη) μέσω της σιγουριάς που προσφέρει ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα και αποτελεί θετικό σημάδι για τη συνολική πορεία της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς».

 

Τελευταία νέα