Μερικά tips που πρέπει να προσέχουμε, όταν συνάπτουμε καινούργιο ασφαλιστικό συμβόλαιο για το όχημά μας.

6 συμβουλές για την ασφάλιση αυτοκινήτου

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/11/2013

Πολύς λόγος έχει γίνει τελευταία για την οικονομική ασφάλιση του αυτοκινήτου, ωστόσο θα πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και στις παροχές που μας προσφέρονται, εκτός από το ύψος της τιμής.

 

Παρακάτω σας προτείνουμε τρόπους και συμβουλές για το πώς πρέπει να επιλέγουμε το πιο κατάλληλο για τις ανάγκες μας ασφαλιστικό πακέτο του οχήματός μας, αποφεύγοντας αφενός τα περιττά έξοδα, αλλά ταυτόχρονα ξεπερνώντας τα οποιαδήποτε προβλήματα.

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν συνάπτουμε καινούργιο ασφαλιστικό συμβόλαιο για το όχημά μας:

• Οι οικονομικές λύσεις είναι αναγκαίες στις μέρες μας, όμως οι εταιρείες που τις προσφέρουν θα πρέπει να είναι αξιόπιστες, ελεγμένες και να έχουν πιστοποιηθεί από την Τράπεζα Ελλάδος, κάτι που μπορεί να μας βεβαιώσει κι ο ασφαλιστής μας.

• Θα πρέπει να ελέγχουμε τις παρεχόμενες καλύψεις σε σχέση με την προσφερόμενη τιμή πριν λάβουμε την τελική μας απόφαση, ώστε να έχουμε το μέγιστο όφελος. Τα χαμηλά ασφάλιστρα δεν είναι και δεν πρέπει να είναι το μοναδικό κριτήριο, για την επιλογή ασφαλιστικού συμβολαίου. Μεγάλο ρόλο παίζουν και οι καλύψεις που μας δίνονται.

• Η επιλογή ενός αξιόπιστου και φερέγγυου ασφαλιστικού διαμεσολαβητή μπορεί αφενός μεν να μας εξασφαλίσει, αφετέρου να μας πληροφορήσει σωστά και ολοκληρωμένα για το πακέτο που πρέπει να επιλέξουμε βάσει των αναγκών μας.

• Επίσης, σημαντικό είναι να γνωρίζουμε, πάλι βάσει αναγκών μας, ποιες είναι οι προαιρετικές καλύψεις που χρειάζεται να συμπεριλάβουμε στο συμβόλαιό μας και πώς αυτό θα επιτευχθεί (μέσω προσφορών-εκπτώσεων) με το μικρότερο δυνατό κόστος. Επί παραδείγματι, η Νομική Προστασία, η Θραύση Κρυστάλλων, η Οδική Βοήθεια και η Φροντίδα Ατυχήματος είναι προαιρετικές καλύψεις, που και μας βοηθούν σημαντικά σε δύσκολες περιπτώσεις και δεν κοστίζουν πολύ.

• Επίσης, να θυμόμαστε ότι το κόστος ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου καθορίζεται πλέον από διάφορες παραμέτρους, τις οποίες η κάθε ασφαλιστική εταιρεία προσμετρά, καθώς και από τις ασφαλιστικές καλύψεις που έχουμε, την παλαιότητα του αυτοκινήτου, την ιπποδύναμη, την ημερομηνία γέννησης του οδηγού κ.α.

• Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το ανασφάλιστο όχημα πέρα από επικίνδυνο είναι και παράνομο, ενώ επισείει διοικητικές και ποινικές κυρώσεις. Μάλιστα, η Τροχαία θα μπορεί πλέον να διασταυρώνει ηλεκτρονικά τα στοιχεία του ιδιοκτήτη και να επιβάλλει πρόστιμα και κυρώσεις στους παραβάτες.

 

Τελευταία νέα