Οι 3 προαιρετικές καλύψεις που σας προτείνουμε είναι πολύ σημαντικές γιατί μας βοηθούν ιδιαίτερα σε δύσκολες καταστάσεις και μπορούν να μας γλιτώσουν από περαιτέρω έξοδα και δαπάνες για το αυτοκίνητό μας.

Προαιρετικές καλύψεις που συμφέρουν!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/8/2014

Οι προαιρετικές καλύψεις που καλό θα ήταν να συμπεριλάβουμε στο πακέτο ασφάλισης του οχήματός μας –με χαμηλό κόστος-είναι η Οδική Βοήθεια, η Φροντίδα Ατυχήματος και η Θραύση Κρυστάλλων.

 

Οι τρεις συγκεκριμένες καλύψεις, αν και θεωρούνται προαιρετικές, είναι πολύ σημαντικές γιατί μας βοηθούν ιδιαίτερα σε δύσκολες καταστάσεις και μπορούν να μας γλιτώσουν από περαιτέρω έξοδα και δαπάνες για το αυτοκίνητό μας. Αλλωστε το κόστος τους είναι πολύ χαμηλό, ενώ πολλές εταιρείες -αντιλαμβανόμενες την αξία των εν λόγω καλύψεων- τις έχουν συμπεριλάβει στα εκπτωτικά πακέτα ασφάλισης των Ι.Χ.

Ειδικότερα, η Οδική βοήθεια καλύπτει τις περιπτώσεις στις οποίες ακινητοποιείται το όχημά μας από βλάβη ή ατύχημα. Ανάλογα με την ασφαλιστική μας εταιρεία, μπορεί να καλυφθούν τα έξοδα διαμονής μας στην περίπτωση που το όχημά μας ακινητοποιήθηκε μακριά από τον τόπο που διαμένουμε. Επίσης, η υπηρεσία οδικής βοήθειας, μπορεί να ισχύει και για τις χώρες του εξωτερικού. Απλά θα πρέπει να έχουμε ενημερώσει την ασφαλιστική μας εταιρεία και να έχουμε εκδώσει την Πράσινη Κάρτα Ασφάλισης.

Από την άλλη, η Θραύση Κρυστάλλων είναι μια υπηρεσία η οποία μας καλύπτει αν προκληθούν ζημιές στο σημείο που παρκάραμε το αυτοκίνητο ή καθ οδόν, από μια πέτρα που πετάχτηκε από ένα άλλο όχημα. Δεν καλύπτονται τα φανάρια και η ηλιοροφή. Σε περιπτώσεις ζημιάς, ο ασφαλισμένος μπορεί είτε να επισκευάσει τη γυάλινη επιφάνεια είτε να την αλλάξει σε κάποια από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο. Σε γενικές γραμμές, μπορεί να επισκευαστεί οποιοδήποτε κρύσταλλο, εφόσον η διάμετρος της ζημιάς δεν υπερβαίνει τα 2 εκατοστά, δεν βρίσκεται στο οπτικό πεδίο του οδηγού και δεν είναι σε απόσταση μικρότερη των 10 εκατοστών από την άκρη της γυάλινης επιφάνειας.

Τέλος, η Φροντίδα ατυχήματος μάς βοηθά στην περίπτωση που τρακάρουμε, καθώς ειδοποιώντας την ασφαλιστική μας εταιρεία, κάποιος υπάλληλος της έρχεται άμεσα στον τόπο του ατυχήματος για να επιληφθεί των γραφειοκρατικών διαδικασιών. Αυτός φροντίζει για τη συμπλήρωση των απαραίτητων εγγράφων, φωτογραφίζει το χώρο του ατυχήματος, καλεί την Αστυνομία και το ασθενοφόρο (αν χρειάζεται) και ρυμουλκεί το αυτοκίνητό μας, σε συνεργείο της επιλογής μας.

 

Τελευταία νέα