Ο κλάδος της αστικής ευθύνης οχημάτων είναι ο μεγαλύτερος με παραγωγή 837 εκατ. και 49,7% επί του συνόλου των κλάδων κατά Ζημιών, στο εννεάμηνο του έτους.

1 δισ. ευρώ για τον κλάδο του Αυτοκινήτου

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/11/2013

Για το 9μηνο του 2013 σημειώθηκε, σύμφωνα με την ΕΑΕΕ, πτώση στα παραγόμενα ασφάλιστρα Ζωής, ενώ στον κλάδο Ζημιών τα ασφάλιστρα αυτοκινήτων συγκέντρωσαν πάνω από 60% (του κλάδου).

 

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος σε έκθεσή της παρουσιάζει τα αποτελέσματα των παραγόμενων ασφαλιστηρίων συμβολαίων για το εννεάμηνο του έτους, όπου εμφανίζονται περιορισμένες απώλειες, της τάξης του 10% περίπου, συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Ειδικότερα για τον κλάδο Ζημιών υπάρχουν απώλειες 5% περίπου σε σχέση με πέρυσι, ενώ μεγαλύτερες μειώσεις καταγράφονται για τις Ασφαλίσεις Ζωής 16% περίπου σε σχέση με πέρυσι.

Πιο συγκεκριμένα, η παραγωγή ασφαλίστρων έφτασε τα 2,9 δισ. ευρώ συνολικά και αναλύεται σε 41% και πλέον στις ασφαλίσεις Ζωής και σχεδόν 59% στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών.

Στον κλάδο Ζημιών τώρα, όταν αθροίζεται η παραγωγή σχετικά με τα αυτοκίνητα, παρατηρείται ότι συγκεντρώνει 1 δισ. ευρώ και πάνω από 60% των ασφαλίσεων (κατά Ζημιών).

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τα αυτοκίνητα, ο κλάδος της αστικής ευθύνης οχημάτων είναι ο μεγαλύτερος με παραγωγή 837 εκατ. και 49,7% επί του συνόλου των κλάδων κατά Ζημιών. Δεύτερος σε παραγωγή ασφαλίστρων είναι ο κλάδος πυρός και προστασίας από φυσικά φαινόμενα με 293 εκατ. και 17,4% επί του συνόλου.

 

Τελευταία νέα