Η πρωτοβουλία της ΕΑΕΕ ξεκίνησε στις 29 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει 3 εβδομάδες, προβάλλοντας το μήνυμα των συχνά τραγικών συνεπειών της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

Πρωτοβουλία της ΕΑΕΕ για την Οδική Ασφάλεια

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/12/2013

Μια δράση ευαισθητοποίησης κυρίως των νέων ξεκίνησε υπό την αιγίδα της ΕΑΕΕ και τη συμμετοχή πολλών ασφαλιστικών εταιρειών, με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων και την προώθηση της οδικής ασφάλειας.

 

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος προκειμένου να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους νέους σε θέματα οδικής ασφάλειας και της πρόληψης ατυχημάτων, διοργανώνει μαζί με τη συμμετοχή πολλών ασφαλιστικών εταιρειών μία ανάλογη δράση.

Πιο συγκεκριμένα, η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε στις 29 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει 3 εβδομάδες, προβάλλοντας το μήνυμα των συχνά τραγικών συνεπειών της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ. Η δράση θα αναπτυχθεί με τη χρήση οχημάτων οδικής βοήθειας, που θα μεταφέρουν τρακαρισμένα οχήματα και θα κινούνται στο κέντρο της Αθήνας, την Αγία Παρασκευή και το Χαλάνδρι, στον άξονα της παραλιακής λεωφόρου, στα δυτικά προάστια, στον Πειραιά και αλλού. Τα φορτηγά θα είναι ντυμένα με πανό, με ευδιάκριτο το μήνυμα: «Ήπιε, οδήγησε, σκοτώθηκε. Εσύ, τί θα κάνεις;». Ταυτόχρονα, στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες των ίδιων περιοχών θα τοποθετηθούν περισσότερα από 30.000 πρωτότυπα φυλλάδια που προσομοιάζουν με κλήση, με θέμα το αλκοόλ και την οδήγηση και το σύνθημα «Μη γράφεις τη ζωή…». Επιπλέον, χαρακτηριστικό είναι πως η πρωτοβουλία αυτή διακρίθηκε με το βραβείο δημιουργικότητας στο θεσμό ERMIS AWARDS.

Τέλος, να σημειωθεί ότι χορηγοί της πρωτοβουλίας είναι οι εταιρείες Interamerican και Υδρόγειος, ενώ υποστηρικτές οι ΑΤΕ Ασφαλιστική, Ατλαντική Ένωση, ERGO, Ευρωπαϊκή Πίστη, Groupama Φοίνιξ, NP Insurance και Συνεταιριστική. Τα οχήματα βοήθειας παρέχουν οι εταιρείες Europ Assistance, Interamerican, Interpartner Assistance, Mapfre Assistance και Mondial Assistance.

 

Τελευταία νέα