Διευκρινιστική επιστολή της ΕΑΕΕ ενημερώνει τους ασφαλισμένους για τη νέα διάταξη προπληρωμής συμβολαίων από τους ασφαλισμένους.

Ενημέρωση της ΕΑΕΕ για την προείσπραξη συμβολαίων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28/1/2014

Εν όψει της ψήφισης του νέου νόμου που αφορά την προπληρωμή των ασφαλίστρων για Ι.Χ. -από τις εταιρείες- η ΕΑΕΕ απέστειλε ανοιχτή επιστολή προς τους ασφαλισμένους, προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικώς.

 

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος μετά τον ντόρο που ξέσπασε για την επερχόμενη προπληρωμή ασφαλίστρων εξέδωσε εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία οφείλουν οι αρμόδιοι φορείς να ενημερώσουν τους ασφαλισμένους για τις νέες διατάξεις που θα ισχύσουν. Παράλληλα η ΕΑΕΕ –απευθυνόμενη στο καταναλωτικό κοινό- απέστειλε ανοιχτή επιστολή, προκειμένου να ενημερωθούν οι ασφαλισμένοι για τη νέα διάταξη της Τράπεζας της Ελλάδος που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου και όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι υποχρεωμένες να την ακολουθήσουν.

Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή τονίζεται ότι «η κάλυψη των ασφαλιστικών συμβολαίων δεν θα αρχίζει πριν από την καταβολή του ασφαλίστρου, γεγονός που αυτόματα σημαίνει ότι όλοι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει πρώτα να καταβάλουν τα ασφάλιστρα -για το Ι.Χ. τους- στους ασφαλιστές τους ή στις εταιρείες και αμέσως μετά θα τίθενται σε ισχύ τα συμβόλαιά τους».

Τέλος, η ΕΑΕΕ προτρέπει τους ασφαλισμένους να απευθυνθούν στις εταιρείες τους ή τους ασφαλιστές τους για περισσότερες διευκρινίσεις και για τα ακριβή χρονοδιαγράμματα που κάθε εταιρεία θα τηρήσει.

 

Τελευταία νέα