Το πρόγραμμα «Κάντο Σωστά» με τη συνεργασία της ΑΧΑ & του Ι.Ο.ΑΣ. αναφέρεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με στόχο την ενημέρωση των μαθητών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

ΑΧΑ & Ι.Ο.ΑΣ. «εκπαιδεύουν» μαθητές στην Οδική Ασφάλεια

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/11/2014

Για 4η χρονιά λειτουργεί το πρόγραμμα «Κάντο Σωστά» σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με τη συνεργασία της ΑΧΑ & του Ι.Ο.ΑΣ. και στόχο την ενημέρωση των μαθητών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

 

Συνεχίζεται για 4η χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα
«Κάντο Σωστά» που έχει δημιουργήσει η ΑΧΑ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με την επίσημη έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και την αποστολή σχετικής εγκυκλίου σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Η ΑΧΑ έχει προχωρήσει σε συνεργασία με το Ι.Ο.ΑΣ. στην «εκπαίδευση» των νέων με στόχο την πρόληψη των τροχαίων συμβάντων, έχοντας λάβει υπόψη πως τα οδικά δυστυχήματα αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες για σοβαρούς και θανάσιμους τραυματισμούς στην ηλικιακή ομάδα 15-29 ετών.

Να υπενθυμίσουμε ότι το «Κάντο Σωστά», είναι ένα αρθρωτό, διαδραστικό πρόγραμμα το οποίο εμβαθύνει σε καίρια θέματα για την οδική ασφάλεια, ενώ μέσω του εν λόγω προγράμματος έχουν ενημερωθεί 16.250 μαθητές από όλη την Ελλάδα.

Η πρόληψη τέλος μέσα από την εκπαίδευση και την ενημέρωση για την Οδική Ασφάλεια αποτελεί βασικό πυλώνα της ασφαλιστικής Εταιρείας και του Ινστιτούτου, γι αυτό άλλωστε η συνεργασία τους επεκτείνεται και στη Συμμαχία για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στον Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον» που εκπονεί το Ι.Ο.ΑΣ.

 

Τελευταία νέα