1,5 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις αυτοκινήτων και 2,7 εκατ. ευρώ για περιουσίες θα καταβάλλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες στους πλημμυροπαθείς της Αττικής.

1,5 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις οχημάτων για τις πλημμύρες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/12/2014

Οι συνολικές αποζημιώσεις της ασφαλιστικής αγοράς θα ξεπεράσουν τα 4 εκατ. ευρώ, αναφορικά με τις ζημιές σε αυτοκίνητα και περιουσίες από τις πλημμύρες στην Αττική.

 

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) σε έρευνα που πραγματοποίησε στον ασφαλιστικό κλάδο, επισημαίνει ότι οι πλημμύρες από τις βροχοπτώσεις στις 24 Οκτωβρίου που έπληξαν την Αττική δημιούργησαν συνολικές υποχρεώσεις αποζημιώσεων προς τους δικαιούχους που ξεπερνούν τα 4 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, η
ΕΑΕΕ αναφέρει ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες δέχτηκαν περί τις 328 δηλώσεις ζημιών σε Ασφαλίσεις Περιουσίας με εκτιμώμενο ποσό αποζημιώσεων τα 2,7 εκατ. ευρώ και 842 δηλώσεις ζημιών για αυτοκίνητα, με το ποσό των αποζημιώσεων στον εν λόγω Κλάδο να αγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο
κ. Ν. Βαγιακάκος, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας ανέφερε : «Η ελληνική ασφαλιστική αγορά ανταποκρινόμενη στο ρόλο της προχωρά στην αποζημίωση των πληγέντων από τις σφοδρές βροχοπτώσεις της 24ης.10.2014 που επικεντρώθηκαν κυρίως στα δυτικά προάστια της Αθήνας. Η αύξηση της συχνότητας και της έντασης ακραίων φυσικών φαινομένων που επισημαίνεται από τους επιστήμονες και αποδίδεται κατά μείζονα λόγο στην κλιματική αλλαγή προβληματίζει τη σύγχρονη κοινωνία και αποτελεί πρόκληση για την ασφαλιστική αγορά σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεδομένου ότι οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι πλέον ορατές στα περισσότερα κράτη του κόσμου, η έγκαιρη λήψη άμεσων μέτρων για την αναχαίτιση των επιπτώσεων από παρόμοια φαινόμενα είναι επιτακτική».

 

Τελευταία νέα