Στην Πλατεία Πάρκου της Λαμίας είχαν την ευκαιρία πλήθος κόσμου να «εκπαιδευτεί» σε θέματα Οδικής Ασφάλειας με ειδικούς προσομοιωτές από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας και την ΑΧΑ.

Οι πολίτες της Λαμίας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και για τη νέα εφαρμογή της ΑΧΑ «Ασφαλής Οδήγηση», η οποία συνδράμει στην ασφαλή μετακίνηση κατά τη βραδινή έξοδο και το ταξίδι.

Βιωματική εκπαίδευση με προσομοιωτές από ΑΧΑ & Ι.Ο.ΑΣ.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/12/2014

Στην Πλατεία Πάρκου της Λαμίας είχαν την ευκαιρία πλήθος κόσμου να «εκπαιδευτεί» σε θέματα Οδικής Ασφάλειας με ειδικούς προσομοιωτές από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας και την ΑΧΑ.

 

Στο πλαίσιο συνεργασίας της ΑΧΑ και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ.) για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών και ειδικά των νέων σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, διοργανώθηκε διήμερο βιωματικό πρόγραμμα ενημέρωσης στην πόλη της Λαμίας στις 19 και 20 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, με την αρωγή του
Δήμου Λαμίας και του Τμήματος Τροχαίας της περιοχής, χιλιάδες πολίτες από όλες τις ηλικίες, αξιοποιώντας τον εξοπλισμό προσομοιωτών του Ινστιτούτου, είχαν την ευκαιρία να βιώσουν με ασφάλεια τις αρνητικές συνέπειες από τα τροχαία συμβάντα. 

Σημειωτέον ότι για τη βιωματική ενημέρωση χρησιμοποιήθηκαν:

• Προσομοιωτής ανατροπής
• Προσομοιωτής πρόσκρουσης
• Γυαλιά προσομοίωσης μέθης
• «Ζυγαριά» βάρους επιβατών σε διαφορετικές ταχύτητες
• Συσκευή μέτρησης χρόνου αντίδρασης και απόστασης ακινητοποίησης

Στη διάρκεια της ενημέρωσης οι πολίτες της Λαμίας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και για τη νέα εφαρμογή της ΑΧΑ «Ασφαλής Οδήγηση», η οποία συνδράμει στην ασφαλή μετακίνηση κατά τη βραδινή έξοδο και το ταξίδι.
Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι τις εν λόγω εκδηλώσεις στήριξε εθελοντικά ο συνεργάτης της ΑΧΑ στην περιοχή της Λαμίας κ. Γιώργος Λύτρας και η ομάδα του, οι οποίοι συμμετείχαν βοηθώντας τους εθελοντές του ΙΟΑΣ στο έργο τους να ενημερώσουν τους πολίτες για την οδική ασφάλεια

 

Τελευταία νέα