Οι δραστηριότητες γύρω από την 125η επέτειο της Allianz επικεντρώνονται κυρίως στο τι επιφυλάσσει το μέλλον.

125 χρόνια για την Allianz

Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/2/2015

Το 2015 η Allianz συμπληρώνει 125 χρόνια ζωής στον ασφαλιστικό κλάδο και κάνει μια αναδρομή στην ιστορίας της, αλλά θέτει και τους στόχους του μέλλοντος.

 

Στις 5 Φεβρουαρίου του 1890 η εταιρεία εγγράφηκε στο εμπορικό μητρώο για πρώτη φορά. Ξεκινώντας ως μια γερμανική ασφαλιστική εταιρεία μεταφορών, η Allianz εξελίχθηκε μέσα στα χρόνια. Αυτά τα τελευταία 125 χρόνια δεν έχουν σημειωθεί αλλαγές μόνο στις ανάγκες των ιδιωτών και εταιρικών πελατών, αλλά και στη δομή της κοινωνίας στις διάφορες χώρες. Οι αλλαγές αυτές είχαν σημαντική επίδραση στην ανάπτυξη της Allianz. Η μονογραφία «Allianz. Η ιστορία μιας Εταιρείας 1890-2015», η οποία θα κυκλοφορήσει στα τέλη Φεβρουαρίου από τον εκδοτικό οίκο CH Beck, προσφέρει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις διάφορες περιόδους αλλά και τη διεθνή επέκταση της εταιρείας.

Εστιάζοντας στα ζητήματα του μέλλοντος
Οι δραστηριότητες γύρω από την 125η επέτειο της Allianz επικεντρώνονται κυρίως στο τι επιφυλάσσει το μέλλον. Παρόλα αυτά, κυρίαρχες τάσεις όπως οι δημογραφικές εξελίξεις, η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις τους, ήδη διαμορφώνουν τον κόσμο σήμερα, άρα μακροπρόθεσμες και βιώσιμες λύσεις σε ένα διασυνδεδεμένο κόσμο μπορούν να αναπτυχθούν μόνο μέσω του διαλόγου. 

Ο Michael Diekmann, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Allianz SE, εξηγεί: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι ένας εποικοδομητικός διάλογος που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, θα βοηθήσει τόσο την κοινωνία όσο και τους εαυτούς μας να ξεπεράσουμε τις ποικίλες προκλήσεις που τίθενται από το μέλλον».

Ο κ. Πέτρου Παπανικολάου επικεφαλής της Allianz Ελλάδος δήλωσε σχετικά: «Το 2015 είναι η 125η χρονιά στην παγκόσμια ιστορία της Allianz, του ισχυρότερου ιστορικά ασφαλιστικού ομίλου στον κόσμο. Η συμβολή μας στην ευημερία των κοινωνιών μέσα από την παροχή του αγαθού της ιδιωτικής ασφάλισης είναι και αναγνωρίσιμη και ανεκτίμητη. Η ευθύνη όλων, που φέρουμε στους επαγγελματικούς ώμους μας την εκπροσώπηση αυτού του οργανισμού, μας καθιστά και περισσότερο εστιασμένους στην επίτευξη των στόχων μας κοντά σε κάθε συνάνθρωπό μας που εμπιστεύεται σε εμάς τις πιο σημαντικές ανάγκες της ίδιας του της ζωής».

 

Τελευταία νέα