Tο «ΑΧΑ Drive» θα αποτελεί έναν αντικειμενικό «συνοδηγό» ο οποίος θα βοηθά κάθε οδηγό να καλυτερεύει μέρα με τη μέρα τον τρόπο που οδηγεί.

AXA Drive: Νέο application Οδικής Ασφάλειας για smartphones

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/3/2015

Η AXA δημιούργησε μια νέα, πρωτοποριακή εφαρμογή για smartphones, που στόχο έχει τη βελτίωση της συμπεριφοράς των οδηγών στον δρόμο, αλλά και στην ευαισθητοποίηση σε θέματα οδικής ασφάλειας.

 

Η ΑΧΑ δημιούργησε μια νέα εφαρμογή, την «AXA Drive» που προορίζεται για smartphones, στοχεύοντας στη βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς. Η εφαρμογή προσφέρει σε όλους τους οδηγούς τη δυνατότητα να μετρήσουν, να αξιολογήσουν και τελικά να βελτιώσουν τον τρόπο που οδηγούν, προστατεύοντας τον εαυτό τους και τους γύρω τους.

Ειδικότερα, με τη βοήθεια της εφαρμογής «AXA Drive» ο κάθε οδηγός μπορεί να:
• Αναλύσει τις διαδρομές του και να εντοπίσει τα σημεία στα οποία πρέπει να βελτιωθεί (π.χ. σημεία με έντονο φρενάρισμα ή απότομες αλλαγές στην πορεία του).
• Διαβάσει χρήσιμες συμβουλές για την οδηγική συμπεριφορά του.
• Βελτιώσει σταδιακά το επίπεδο οδήγησής του.
• Μοιραστεί τα αποτελέσματά του με άλλους οδηγούς με τη βοήθεια των κοινωνικών δικτύων.

Επιπλέον, με την εν λόγω εφαρμογή οι οδηγοί καλούνται πριν ξεκινήσουν τη διαδρομή τους, να ενεργοποιούν το «ΑΧΑ Drive» και αυτό κατά τη διάρκεια της μετακίνησης αναλύει την επιτάχυνση, το φρενάρισμα και τις αλλαγές πορείας. Στο τέλος αξιολογεί το σύνολο της οδήγησης, παράγει ένα σκορ και εμφανίζει σε χάρτη τα κύρια σημεία που απαιτούν βελτίωση. 

Τέλος, η ΑΧΑ επισημαίνει ότι το «ΑΧΑ Drive» θα αποτελεί έναν αντικειμενικό «συνοδηγό» ο οποίος θα βοηθά κάθε οδηγό να καλυτερεύει μέρα με τη μέρα τον τρόπο που οδηγεί.

 

Τελευταία νέα