25 δημόσια σημεία φόρτισης σε 19 περιοχές του κέντρου των Αθηνών!

25 δημόσια σημεία φόρτισης σε 19 περιοχές του κέντρου των Αθηνών!

25 φορτιστές από Δήμο Αθηνών και Protergia στο κέντρο της Αθήνας!

2543 Επισκέψεις στο άρθρο

Ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με την Protergia (τον τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου της εταιρείας Mytilineos), έχει ήδη εγκατεστημένους, για δημόσια χρήση, 25 φορτιστές σε 19 περιοχές της πρωτεύουσας!

ΖΑΜΠΑΤΗΣ ΝΙΚ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ
PLAKA PARKING

Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί ένα από τα πιο hot «εγχειρήματα μετάβασης» του …πλανήτη μα και της χώρας μας. Στα πλαίσια της προώθησης της ως eco friendly & economy Solution μετακίνησης, επεκτείνονται διαρκώς οι απαραίτητες υποδομές της (όπως επέκταση του δικτύου φόρτισης, πλατφόρμα αναζήτησης σημείων φόρτισης κλπ).

Ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή και ο 2ος κύκλος επιδότησης ως και 8.000 ευρώ για αγορά αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου ενώ σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία η διαδικτυακή πλατφόρμα του Μητρώου Υποδομών και Φορέων Αγοράς Ηλεκτροκίνησης (Μ.Υ.Φ.Α.Η.).

Στην πλατφόρμα οι οδηγοί ηλεκτροκίνητων μπορούν να βρίσκουν σε πραγματικό χρόνο πολύτιμες πληροφορίες όπως η ακριβή θέση των φορτιστών, η διαθεσιμότητα τους, το κόστος ή ο τρόπος πληρωμής. Μια δράση που αναμφιβόλως θα βελτιώσει κατά πολύ την εμπειρία φόρτισης, εκτός σπιτιού.

Στο πλαίσιο των ενεργειών για την βελτίωση των υποδομών της ηλεκτροκίνησης, ο Δήμος Αθηναίων έχει ήδη τοποθετήσει 25 σημεία Δημόσιας Φόρτισης σε 19 κεντρικές και πολυσύχναστες περιοχές της πρωτεύουσας.

Κεντρικά σημεία όπως η Κυψέλη, τα Πατήσια, το Κολωνάκι, το Παγκράτι, οι Αμπελόκηποι, το Θησείο και πολλές άλλες περιοχές θα διαθέτουν φορτιστές για ηλεκτρικά οχήματα, στα οποία οι οδηγοί θα μπορούν να φορτίσουν όσο κάνουν τα ψώνια ή την βόλτα τους.

Το έργο αυτό υλοποιήθηκε με την συνεισφορά της Protergia (αποτελεί τον τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου της γνωστής εταιρείας Mytilineos) καθώς η εταιρεία, στα πλαίσια του προγράμματος της «Υιοθέτησε την πόλη σου» (για μία βιώσιμη και λειτουργική πόλη), δώρισε τον απαραίτητο εξοπλισμό καθώς και το σύστημα διαχείρισης του δημόσιου δικτύου στο κέντρο των Αθηνών.

Η ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης στην πρωτεύουσα μέσα από κίνητρα όπως η δωρεάν, αρχικά, διάθεση των φορτιστών σε συνδυασμό και με άλλες σχετικές παρεμβάσεις, όπως δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, χώροι περιπάτου, σύγχρονα & ασφαλή πεζοδρόμια- συνθέτουν την εικόνα μιάς αναβαθμισμένης Αθήνας πόλο έλξης για τους επισκέπτες της (μα και ευχάριστης διαβίωσης για τους κατοίκους της και τους εργαζομένους σε αυτήν).

 

19 Σημεία Δημόσιας Φόρτισης - Δήμου Αθηναίων Περιοχή
 Λ. Γεωργίου Καφαντάρη & Λ. Βουλιαγμένης, 
Αγ.Αρτέμιος
Φειδιππίδου 30 
Αμπελόκηποι
Πλατεία Αργεντινής Δημοκρατίας Αμπελόκηποι
Βελβενδού 47 Άνω Κυψέλη
Ευμολπίδων 34 Γκάζι
Ηρακλείδων 66 Θησείο
Πάρκο Μαιάνδρου (Μιχαλακοπούλου) Ιλίσια
Ηρώδου Αττικού, έναντι αρ. 25  Καλλίμαρμαρο
Σκουφά 13 Κολωνάκι
Λουκιανού 7 Κολωνάκι
Τριπόλεως 25 Κολωνός
Αναπαύσεως & Ραζηκότσικα Μετς
Αθηνάς & Λυκούργου Ομόνοια
Αρχιμήδους 23Β Παγκράτι
Χρήστου Μάντικα
Πάρκο Κυψέλης
Ιακωβίδου 1-3
Πατήσια
Λιοσίων 22
Πλατεία Βαθής
Πλατεία Ελευθερίας 25
Πλατεία Κουμουνδούρου
Σούτσου
Πλατεία Μαβίλη

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »