Ναύπακτος, γιατί είναι το τέλειο ορμητήριο

    68970 Επισκέψεις στο άρθρο

    Οι Ενετοί την ονόμασαν Λεπάντο και οι Τούρκοι Ενεβαχτέ, εμείς την αγαπάμε ως Ναύπακτο, μια από τις ομορφότερες μικρές πολιτείες της Ελλάδας με ένα από τα πιο γραφικά λιμανάκια της ηπειρωτικής χώρας.

    Απολαμβάνουμε τη χειμωνιάτικη λιακάδα στο λιμάνι, πιάνουμε χιόνι στα βουνά της ορεινής Ναυπακτίας, χαλαρώνουμε στην ηρεμία της Τριχωνίδας, ανεβάζουμε αδρεναλίνη στα αφρισμένα νερά του ποταμου Εύηνου…

    Η καστροπολιτεία της Ναυπάκτου εδώ στα παράλια του Κορινθιακού κόλπου φαντάζει ιδανικό ορμητήριο για κάθε είδους αποδράσεις. Αν μάλιστα συνυπολογίσεις και την εύκολη πλέον πρόσβαση μέσω της νέας γέφυρας Ρίου – Αντίριου , τότε μιλάμε για τον «απόλυτο» παντός καιρού και εποχής προορισμό! Βόλτες στην πόλη:

    Στο μεσαιωνικό λιμάνι θα απολαύσεις το καφεδάκι σου χαζεύοντας τα καΐκια στο αδιάκοπο πήγαινε - έλα. Εδώ θα δεις το Φετιχέ Τζαμί που κτίστηκε από τον σουλτάνο Βαγιαζήτ Βελή με την κατάληψη της Ναυπάκτου από τους Τούρκους, το 1499. Ψηλότερα σε θέση που αγναντεύει την πόλη και τη θάλασσα βρίσκεται το Ρολόι, κτίσμα του 1914.

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ