10 Λόγοι για να Πάμε Ζαγοροχώρια

177773 Επισκέψεις στο άρθρο

«Ονειρεμένο, γαλήνιο και μαγευτικό το τοπίο στα Ζαγοροχώρια.. Χρώματα και αρώματα.. Φιλοξενία και ζεστασιά.. Aνθρωποι ωραίοι που σε «αγκαλιάζουν» αμέσως.. Μέρη απίστευτα.. Φιλοξενία άψογη, παραμυθένιοι ξενώνες σε Aνω Πεδινά, Κήπους, Μονοδένδρι, Αρίστη και σε άλλα πολλά χωριά.

Όπως όλα δείχνουν το 2020, λόγω των "συνθηκών" θα είναι μία χρονιά «στοίχημα» για την παγκόσμια οικονομία! Από την άλλη το 2021, σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων του διεθνούς τουριστικού κλάδου, η Ελλάδα θα αποτελέσει πολύ δυνατό πόλο έλξης

Ο Έλληνας τουρίστας μοιάζει μία από τις λύσεις να είναι μία «γνωστή μας από παλιά».. Ο Έλληνας που φέτος θα έχει ένα λόγο «απόδρασης» παραπάνω. Ο Έλληνας που ξέρει να περνάει καλά. Ο Έλληνας που πρώτος εκτιμά τις ομορφιές (και την ασφάλεια) των προορισμών της χώρας του !

 



Στο σημερινό μας αφιέρωμα ας δούμε 10+ ΤΟΡ λόγους που και φέτος αξίζει να δεις αν πας στα Ζαγοροχώρια!



Φαγητό καταπληκτικό - πίτες, αλευρόπιτα, σπάνια μανιτάρια, γλυκό του κουταλιού μανιτάρι, σπιτικές μαρμελάδες, λικέρ τσαμπούρνο. Διαδρομές εκπληκτικές... κεντρικό Ζαγόρι προς Σαρακατσάνικη στάνη.., ανατολικό Ζαγόρι, Πάπιγκο.. Τα Ζαγοροχώρια είναι εκπληκτικά όλες τις εποχές του χρόνου… μα ιδιαίτερα και ξεχωριστά... το καλοκαίρι».Βοϊδομάτης, η χαράδρα του Βίκου, το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στο Μονοδένδρι, οι κολυμπήθρες στο Πάπιγκο, η Σαρακατσάνικη στάνη, το Γεφύρι του Κόκορη, το Γεφύρι της Κλειδωνιάς, το Γεφύρι του Πλακίδα, η Δρακόλιμνη..Και τόσα μα τόσα πολλά μέρη..