3 εναλλακτικά νησιά για... eco - διακοπές!

6677 Επισκέψεις στο άρθρο

Εκεί που τα hot νησιά του καλοκαιριού κατακλύζονται από κόσμο που συρρέει στα εκατοντάδες ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια για μερικές ημέρες χαλάρωσης, οι… εναλλακτικοί τύποι διαλέγουν αυτά με τις λιγότερες τουριστικές υποδομές και την περισσότερη έγνοια για το περιβάλλον τους! Γνωρίστε 3 νησιά με πιο… eco-friendly αντιμετώπιση!

 

Ικαρία!
Εξοπλιστείτε με ένα τζιπ ή άλλο αυτοκίνητο, πάρτε μαζί σας καλή παρέα και άφθονη διάθεση… Μην ξανακοιτάξετε το ρολόι σας, μην προγραμματίσετε τίποτα! Αφήστε την Ικαρία να σας ξεναγήσει, χαλαρά, χωρίς βιασύνες και άγχος. Τα ωράρια εδώ έχουν τη δική τους φιλοσοφία… Το νησί του Ικάρου αποπνέει μια αίσθηση ελευθερίας, μια άγρια ομορφιά και ένα έντονο δικό του ιδιαίτερο χρώμα και κλίμα. Παραλίες, χωριά, άνθρωποι και πανηγύρια, έθιμα και φύση σε ένα μοναδικό συνδυασμό. Ζήστε τον!

Δείτε περισσότερα για την Ικαρία εδώ.

Αλόννησος!
Σίγουρα είναι τόπος ιδανικός για καλοκαιρινές αποδράσεις. Όσοι την επισκέφθηκαν μιλούν για «παράδεισο επί της γης»! Καταπράσινα δάση, απίστευτα λουλουδισμένα λιβάδια, λαμπερά ηλιοβασιλέματα και σύννεφα τρέχουν στο πέλαγο και συνθέτουν το σκηνικό. Ακόμη και το κατακαλόκαιρο, οι ρυθμοί στην Αλόννησο είναι πολύ πιο ήπιοι από οποιοδήποτε άλλο νησί των Σποράδων. Αυτό όμως μάλλον σαν θετικό στοιχείο πρέπει να ληφθεί υπόψη. Ανηφορικά καλντερίμια, υπολείμματα κάστρων και μεσαιωνικών οχυρώσεων, αλλά και πανέμορφα σπίτια βαμμένα με τα χρώματα του πέλαγου και σκεπασμένα με σχιστόλιθο, σμίγουν σε ένα μοναδικό συνδυασμό.

Δείτε περισσότερα για την Αλόννησο εδώ.


Ανάφη!
Δεν κατέχει καμιά αξιόλογη θέση στο πάνθεο των καλοκαιρινών θερέτρων και πολύ σπάνια η δημοσιότητα φωτίζει την απλή ζωή των νησιωτών. Σίγουρα δε φημίζεται για τη νυχτερινή της διασκέδαση, ούτε είναι γνωστή για τα πολυτελή της καταλύματα. Κι όμως, η Ανάφη είναι μια ιδιαίτερη θαλασσινή γωνιά που εξακολουθεί να εκπέμπει μια ξεχωριστή γοητεία στην οποία δύσκολα μπορείς να αντισταθείς. Εδώ το νόημα των διακοπών βρίσκεται στις μικρές αποστάσεις, στην ησυχία, στις καθαρές παραλίες!

Δείτε περισσότερα για την Ανάφη εδώ.