Στις παρυφές της Ροδόπης

Σταυρούπολη: Στις παρυφές της Ροδόπης

51969 Επισκέψεις στο άρθρο

Ένας κόσμος διαφορετικός, καλά κρυμμένος στο σιωπηλό πυρήνα του δάσους, αφουγκράζεται τους παλμούς της ζωής και παίζει μέσα στα ποτάμια, στα φυλλώματα και τις λοφοπλαγιές της μουσικές της φύσης!

Εδώ η γοητεία της εξερεύνησης αποκτά την πραγματική της διάσταση σε μέρη μαγικά και ξεχασμένα. Πλήθος γραφικών χωριών και κάστρων, με παρελθόν που χάνεται μέσα σε θρύλους και ιστορικά γεγονότα, αρμολογούν τη φυσιογνωμία ενός τόπου μοναδικού στην Ελλάδα, που σίγουρα αξίζει να γνωρίσετε.

Η Σταυρούπολη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νομού Ξάνθης και βρίσκεται πάνω στον οδικό άξονα που συνδέει την πρωτεύουσα με τη Δράμα. Η απόσταση που τη χωρίζει από την Ξάνθη δεν ξεπερνά τα 30 χιλιόμετρα και η διαδρομή είναι κάτω παραπάνω από ενδιαφέρουσα. Ο δρόμος ελίσσεται ανάμεσα σε καταπράσινες κοιλάδες, ακολουθώντας διακριτικά την κοίτη του ποταμού Κόσυνθου. Σε αρκετά σημεία έχουν διαμορφωθεί από τη δασική υπηρεσία καλαίσθητοι χώροι αναψυχής που προτείνονται για στάση και ξεκούραση.

Η γραφική πλατεία της Σταυρούπολης με τα πλατάνια, τα ανηφορικά καλντερίμια και τα παλιά καλοδιατηρημένα σπίτια των αρχών του αιώνα αποπνέει μια αυθεντική απλότητα, που όλο και χάνεται από τη σύγχρονη επαρχία. Ακόμη, αξίζει να επισκεφθείτε το Λαογραφικό μουσείο, αλλά και το Γυναικείο Συνεταιρισμό, από όπου θα αγοράσετε διάφορα παραδοσιακά προϊόντα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ