Χιονοδρομικά Μετσόβου - Ανήλιου.

Φιλικό για αρχάριους και παιδιά με εύκολη πρόσβαση από το Μέτσοβο.

Φωτογραφία του Γεώργιου Γεωργακόπουλου στο autotriti-touring.gr από το χιονοδρομικό κέντρο Μετσόβου.

Χιονοδρομικό Ανήλιο - Μέτσοβο

65130 Επισκέψεις στο άρθρο

Το χιονοδρομικό κέντρο του Μετσόβου είναι φιλικό για αρχάριους και παιδιά με εύκολη πρόσβαση από το Μέτσοβο.
Χιονοδρομικό Μετσόβου Ανακαλύψτε τη μαγεία του χειμερινού δάσους με μια βόλτα με το snow truck, το ειδικό χιονοόχημα που κάνει βόλτα στα χιόνια. Επίσης, στο άγνωστο και πανέμορφο χωριό Ανήλιο, βρίσκεται το νεοφώτιστο χιονοδρομικό, με καινούργιες πίστες και... νέες συγκινήσεις.
Πού βρίσκεται - πώς θα πάτε
Στη μέση του γνωστού για τις κακοκαιρίες του ορεινού δρόμου που συνδέει τις πεδιάδες της Θεσσαλίας με την Ήπειρο και την πόλη των Ιωαννίνων, βρίσκεται το Μέτσοβο και σε μικρή απόσταση το χωριό Ανήλιο. Η πρόσβαση στην περιοχή μέσω Εγνατίας οδού έγινε αρκετά πιο εύκολη. Έτσι να υπολογίζεται ότι από την Αθήνα θα χρειαστεί μέσω Τρικάλων να διανύσετε 415 χιλιόμετρα, από Θεσσαλονίκη 215 χιλιόμετρα και από Γιάννενα μόλις 50.

Το χιονοδρομικό κέντρο
Πάνω από το Μέτσοβο στη θέση Πολιτσές και Καραλόλι βρίσκονται σε υψόμετρο από 1360 έως 1650 μ. οι εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου Μετσόβου. Οι πίστες βρίσκονται μέσα σε δάσος οξιάς . Λειτουργούν καταστήματα ενοικιάσεως εξοπλισμού ski και snowboard, καθώς εστιατόριο, καφέ - μπαρ καθόλη την διάρκεια του έτους (τηλ. 26560 42911, www.metsovo-ski.gr).

Οι περιηγήσεις
Επισκεφθείτε το σπουδαία μουσεία του Μετσόβου τον Αβερώφειο Κήπο, το Βυζαντινό μοναστήρι του Αγίου Νικολάου. Δείτε το πρότυπο οινοποιείο «Κατώγι Αβέρωφ». Πραγματοποιήστε μια βόλτα στην λίμνη Πηγών Αώου που βρίσκεται σε υψόμ. 1500.

Χιονοδρομικό Ανήλιου - Ζυγού
Στη θέση Ζυγός πάνω από το χωριό Ανήλιου και 6 χιλιόμετρα από το Μέτσοβο λειτουργεί το νέο χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1680-1850μ., διαθέτει ένα εναέριο διθέσιο αναβατήρα 700 μέτρων, δύο συρόμενα και 2 baby lifts εξαιρετική είναι η πίστα δρόμου αντοχής είναι 10 χλμ. αλλά και η κόκκινη πίστα για τους έμπειρους τους είδους. Διαθέτει ολοκαίνουργιο σαλέ με απίστευτη θέα σε όλη τη οροσειρά της Πίνδου (6980760850, www.anilio-ski.gr).

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ