Στα Καλάβρυτα για…

11149 Επισκέψεις στο άρθρο

Δεν έχετε περιέργεια, γιατί αξίζει πραγματικά να πάτε στα Καλάβρυτα αυτό το τριήμερο;

Σκι στο Χιονοδρομικό

Με τον υψηλότερο αναβατήρα και τη μεγαλύτερη χιονοδρομική πίστα, τη Στύγα, είναι το περιζήτητο χιονοδρομικό της Πελοποννήσου. Συνοδεύοντας την βόλτα στα χιόνια με μια ζεστή σοκολάτα πλάι στο τζάκι, το κίνητρο διακοπών γίνεται ακόμη πιο νόστιμο και αργά ή γρήγορα θα ξεκλέψετε χρόνο για να ακολουθήσετε την καρδιά σας στο ελατόδασος του Χελμού για να δείτε και τις στέγες των καλαβρυτινών σπιτιών.

Το τοπικό χωριάτικο χρώμα

Τα καλαβρυτινά σπίτια απλώνονται σε κάμπο κάτω από τις δυτικές πλαγιές του βουνού. Χωρίς να είναι ιδιαίτερα γραφικά αρχιτεκτονικά- καθώς σχεδόν ολοσχερώς υπέστησαν φθορές από τους Γερμανούς-, τα Καλάβρυτα περιτριγυρίζονται από ωραία φύση, σημαντικά θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία και έχουν ζωντάνια και παλμό όλο το χρόνο. Οι ταβέρνες, τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες παρουσιάζουν έντονη νυχτερινή ζωή.

Το τρενάκι και την βόλτα του

Από το γραφικό σταθμό του οδοντωτού σιδηρόδρομου, στην είσοδο του χωριού των Καλαβρύτων, ξεκινά τη δίωρη διαδρομή του το τρενάκι που διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού. Ο Βουραϊκός ποταμός και ο Οδοντωτός πορεύονται μαζί. Το τρενάκι ενσωματώθηκε τόσο καλά στο φυσικό περιβάλλον σαν να ήταν πάντα εκεί. Ο τρόπος της κατασκευής του δεν επιβάρυνε  το οικοσύστημα του φαραγγιού. Με το ξύλο και την πέτρα της περιοχής, οι τεχνικοί έκαναν για χάρη του τρένου έργα που νομίζεις ότι τα έφτιαξε η φύση από μόνη της. Σήμερα, το φαράγγι του Βουραϊκού και ο οδοντωτός σιδηρόδρομος Διακοπτού-Καλαβρύτων είναι μοναδική ατραξιόν της Ελλάδος. Πιο συγκεκριμένα, ο Οδοντωτός ξεκινά από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Διακοπτού και ακολουθεί το φαράγγι του Βουραϊκού. Μετά από απόσταση 22.350 μέτρων μέσα σε 60 λεπτά, καταλήγει στην πόλη των Καλαβρύτων, στα 750 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

Τα παιδιά ως 4 ετών είναι δωρεάν, από 4-11 δίνουν μισό εισιτήριο, 9.5€ με επιστροφή και από 12 ετών και άνω όλοι πληρώνουν κανονικό εισιτήριο, 19€ με επιστροφή. Από Διακοπτό τα δρομολόγια καθημερινά ξεκινούν στις 8:45, 11:15, 12:33 για σαββατοκύριακα-αργίες, 14.32 και 15:50. Από Καλάβρυτα, αντίστοιχα, τα δρομολόγια είναι: 09:57, 12:27, 14:30 για σαββατοκύριακα-αργίες, 15:50, 16:50 για σαββατοκύριακα-αργίες. Κρατήσεις απαραίτητες στα τηλέφωνα 2691 043206 και 2692 022245.

Αξίζει, λοιπόν, να δείτε από κοντά τις ομορφιές του τοπίου και να δοκιμάσετε να απαθανατίσετε τα πιο εντυπωσιακά σημεία, καθώς οι οδηγοί ξέρουν ότι απευθύνονται σε φυσιολάτρες που τσεκάρουν πόσο καλή επιλογή κινητού έκαναν σχετικά με τις φωτογραφικές του δυνατότητες. 

Δείτε περισσότερα για την περιοχή

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ