3 ώρες από την Αθήνα: Μια πόλη σαν «κρυφό διαμάντι»

21304 Επισκέψεις στο άρθρο

Το «κρυφό διαμάντι» της Φθιώτιδας σας περιμένει να ανακαλύψετε τις ανεπανάληπτες ομορφιές του και τις ανεξάντλητες εμπειρίες που προσφέρει.

Ανακαλύψτε την Υπάτη και ζήστε ανεξάντλητες εμπειρίες μόλις 10 λεπτά από τη Λαμία, στους πρόποδες της μαγευτικής Οίτης. 

Ιαματικά λουτρά για μοναδική χαλάρωση
Μόλις 19 χιλιόμετρα από τη Λαμία και σε μία κατάφυτη περιοχή τη Φθιώτιδας θα βρείτε τα υπέροχα λουτρά της Υπάτης. Η όψη του φυσικού ρήγματος στο οποίο αναβλύζει πηγή μοιάζει με κρατήρα ηφαιστείου 16 μέτρων που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Το Υδροθεραπευτήριο της Υπάτης είναι ένα από τα κορυφαία ως προς τον συγχρονισμό τους ενώ στους 59 λουτήρες οι λουόμενοι μπορούν να απολαύσουν την απόλυτη αναζωογόνηση.



Κινηματογραφικό τοπίο στην Οίτη και τον Σπερχειό
Ανακαλύψτε την πανέμορφη φύση της Οίτης κάνοντας trekking και canyoning ή απολαύστε το κινηματογραφικό τοπίο του Σπερχειού  κάνοντας βόλτα με άλογα. Η φυσική ομορφιά, οι πεζοπορικές διαδρομές, οι  βυζαντινές Εκκλησίες, οι κρήνες, τα τρεχούμενα νερά και οι καταρράκτες της περιοχής συνθέτουν ένα ενδιαφέρον μωσαϊκό που ξεχειλίζει εικόνες, μυρωδιές και εκπλήξεις. Το μάτι χάνεται στα πλανεμένα μονοπάτια, γεμάτα από θρύλους και μύθους μαγισσών που δρούσαν άλλοτε στην περιοχή.



Πεντανόστιμα τοπικά εδέσματα για καλοφαγάδες
Η Υπάτη είναι ιδανικός προορισμός και για τους καλοφαγάδες επισκέπτες. Όσοι από σας θέλετε να χαρακτηρίζεστε έτσι αξίζει να σπεύσετε να δοκιμάστε τα πεντανόστιμα τοπικά εδέσματα. Το εξαιρετικό ελαιόλαδο και τις ελιές της περιοχής, τις παραδοσιακές πίτες, τα ντόπια κρέατα, τα τυριά και τους φημισμένους κουραμπιέδες των Λουτρών Υπάτης.



Ταξίδι στα άστρα στο Αστεροσχολείο
Το «Κακογιάννειο» Αστεροσχολείο της Υπάτης αξ΄λιζει να είναι ένας από τους προορισμούς σας κατά την επίσκεψη στην περιοχή. Στεγάζεται στο παλιό κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Υπάτης και αποτελεί ένα μέρος στο οποίο κάποιος μπορεί να μάθει την επιστήμη της Αστρονομίας μέσα από μια καινοτόμο εκπαιδευτική δραστηριότητα.