Αμέτρητες εμπειρίες: 3 ώρες από την Αθήνα

8820 Επισκέψεις στο άρθρο

Ένας τόπος, υπέροχες εμπειρίες. Ίσως τα ομορφότερα λουτρά της Ελλάδας απέχουν μόλις 3 ώρες από την Αθήνα και αξίζει να τα επισκεφτείτε.

Σε μόλις 10 λεπτά Δυτικά από τη Λαμία, στους πρόποδες του μαγικού βουνού της Οίτης, συναντάτε τα Λουτρά Υπάτης και την ευρύτερη περιοχή της Υπάτης.

Ιαματικά λουτρά, το μονοπάτι των Φαρμακίδων, η Μονή Αγάθωνος, το Αστεροσκοπείο, το Πλατανόδασος – οι επιλογές είναι ανεξάντλητες, το ίδιο και οι εμπειρίες.

Ανακαλύψτε την πανέμορφη φύση της Οίτης κάνοντας trekking και canyoning ή απολαύστε το κινηματογραφικό τοπίο του Σπερχειού  κάνοντας βόλτα με άλογα. Η φυσική ομορφιά, οι πεζοπορικές διαδρομές, οι  βυζαντινές Εκκλησίες, οι κρήνες, τα τρεχούμενα νερά και οι καταρράκτες της περιοχής συνθέτουν ένα ενδιαφέρον μωσαϊκό που ξεχειλίζει εικόνες, μυρωδιές και εκπλήξεις.

Το μάτι χάνεται στα πλανεμένα μονοπάτια, γεμάτα από θρύλους και μύθους μαγισσών που δρούσαν άλλοτε στην περιοχή. Βλέπετε το κάστρο, τη σπηλιά της Αρσαλής, το Βυζαντινό της Μουσείο, λούζεστε στα αφιερωμένα στην Θεά Αφροδίτη ιαματικά νερά και χάνεστε σε ένα ταξίδι στον χρόνο.

Αξίζει ακόμα να δοκιμάστε τα πεντανόστιμα τοπικά εδέσματα. Το εξαιρετικό ελαιόλαδο και τις ελιές της περιοχής, τις παραδοσιακές πίτες, τα ντόπια κρέατα, τα τυριά και τους φημισμένους κουραμπιέδες των Λουτρών Υπάτης.

Χαρείτε όλες τις εποχές του χρόνου όσα σας προσφέρει απλόχερα αυτός ο τόπος και αφεθείτε στα φιλόξενα χέρια των κατοίκων για μια αξέχαστη εμπειρία στην καρδιά της ρουμελιώτικης παράδοσης.