Αντίρριο-Γιάννενα σε δύο ώρες

1830 Επισκέψεις στο άρθρο

Εχθές Πέμπτη 1 Ιουνίου, παραδόθηκε σε κυκλοφορία το πρώτο τμήμα του δρόμου, που συνδέει τη γέφυρα Ρίου-Αντίρριου με την Ιόνια οδό συνολικού μήκους 6,5 χιλιομέτρων.

 

Συγκεκριμένα, ξεκινά από το σημείο σύνδεσης με τη Γέφυρα στο Αντίρριο και καταλήγει στην είσοδο της σήραγγας της Κλόκοβας.

Σε αυτά τα χιλιόμετρα περιλαμβάνονται ο Ανισόπεδος Κόμβος Αντιρρίου και η σήραγγα της Μακύνειας, διπλού κλάδου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, συνολικού μήκους 500 μέτρων.


Είναι ένα ιδιαιτέρως σημαντικό έργο, καθώς  με την παράδοση αυτού του τμήματος, δημιουργούνται  102 συνεχή χιλιόμετρα, ασφαλούς σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου με 2 λωρίδες κυκλοφορίας και ΛΕΑ σε όλο του το μήκος. Όμως δεν είναι μόνο η ασφάλεια, που καθιστά το έργο σημαντικό, αλλά και το γεγονός, ότι η διαδρομή από το Αντίρριο έως την Αμφιλοχία, μειώνεται στα 50 περίπου λεπτά, αντί 1 ώρας και 35 λεπτών που χρειάζονταν μέχρι τώρα μέσω της τωρινής Εθνικής Οδού.
Ακόμη, σε κυκλοφορία βρίσκεται και το τμήμα της Ιόνιας Οδού, από Σελλάδες Αρτας έως Πέρδικα Ιωαννίνων, συνολικού μήκους 53 χλμ.

Αξίζει να σημειωθεί, με τις νέες αυτές συνθήκες το ταξίδι από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα διαρκεί λίγο περισσότερο από 2 ώρες, αντί σχεδόν 3,5 ωρών που απαιτούνταν μέσω της Εθνικής Οδού. Η διάρκεια του ταξιδιού θα μειωθεί σε 1 ώρα και 30 λεπτά, μόλις ολοκληρωθεί η Ιόνια Οδός με την παράδοση των δύο τελευταίων τμημάτων.