Aποκριάτικη συναυλία τάνγκο Μπραζίλ

1936 Επισκέψεις στο άρθρο

Η αποκριάτικη συναυλία της Κ.Ο.Θ. απόψε στις 20.30, στην αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ, στη Θεσσαλονίκη, θα ξεσηκώσει το κοινό με μεξικάνικους, βραζιλιάνικους και τάνγκο ρυθμούς.

 
Οι εορτασμοί της αποκριάς έχουν βαθιές ρίζες στην αρχαία Ελλάδα, όπου συνδέονταν με τη λατρεία του Διόνυσου. Στις παγανιστικές διονυσιακές γιορτές οι άνθρωποι μεταμφιέζονταν, χόρευαν, τραγουδούσαν και ξεφάντωναν πίνοντας κρασί, με αποτέλεσμα να εκφράζουν τον ερωτισμό τους πιο ελεύθερα. Η αποκριάτικη συναυλία της Κ.Ο.Θ. έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, όπως τον ερωτισμό του τάνγκο, την πολυχρωμία των ξεσηκωτικών μεξικάνικων και βραζιλιάνικων ρυθμών και το μυστήριο των μεταμφιέσεων.

Η πασίγνωστη “Tango Suite” του Πιατσόλα δεν είναι εμποτισμένη μόνο με το πάθος του χορού αυτού, αλλά και με άφθονα στοιχεία τζαζ. Εμείς θα την απολαύσουμε από την ορχήστρα και το σαξόφωνο του Θεόδωρου Κερκέζου στη σχετική μεταγραφή που έκανε ο ίδιος. Η Εισαγωγή μεταδίδει όλο τον ενθουσιασμό της μουσικής με ένα φρενήρη ρυθμό που ξεσηκώνει. Η μουσική από το μπαλέτο “Το Βόδι στη Στέγη” του Μιγιώ κλείνει ιδανικά μία αποκριάτικη βραδιά με το σουρεαλισμό της και με τις πλούσιες αναφορές σε βραζιλιάνικους ρυθμούς και μελωδίες.

*Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, Ώρα: 20.30, Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ