Αμμοθίνες από www.limnosgreece.gr

Φλαμίνγκο από www.limnosgreece.gr

Χώρα Μύρινα από www.limnosgreece.gr

Κάστρο στη Μύρινα από www.limnosgreece.gr

Βουτιές με ροζ φλαμίνγκο

8518 Επισκέψεις στο άρθρο

Βρες τα πραγματικά ροζ φλαμίνγκο στη Λήμνο και ανακάλυψε την σπάνια «Σαχάρα» του νησιού. Δες πανοραμικά το νησί από το κάστρο της Μύρινας και απήλαυσε εξαιρετικό φαγητό.

 
Ανάμεσα στους κρυμμένους θησαυρούς της χώρας μας  βρίσκεται και η Λήμνος. Διάσημη για τη φιλοξενία  και το πολύ καλό φαγητό της, σας προσκαλεί σε ένα μαγικό ταξίδι. Έχει μια ανεξερεύνητη ομορφιά, που  μόλις κάποιος τη βρει την ερωτεύεται.

Στη λίμνη της Αλυκής στη βορειοανατολική Λήμνο θα  βρείτε τα δημοφιλή ροζ φλαμίνγκο.
Η  Αλυκή – Χορταρόλιμνη, είναι στην βορειανατολική Λήμνο, κοντά στο χωριό Κοντοπούλι.  Η έκταση της Αλυκής είναι παραπάνω από  6.300 στρέμματα, είναι αλμυρή και επικοινωνεί με τη θάλασσα . Σε αυτήν, λοιπόν την λίμνη βρίσκουν καταφύγιο τα φοινικόπτερα ή διαφορετικά  τα γνωστά σε όλους μας ροζ φλαμίνγκο, που αποτελούν μία μοναδική εικόνα για όσους θελήσουν να την επισκεφτούν. Αποτελούν πλέον την πρώτη εικόνα της Λήμνου, για όποιον θέλει να πάει στο νησί.
 
«Σαχάρα της Λήμνου» ή χρυσές αμμοθίνες το σπάνιο φαινόμενο με αμμώδεις λόφους, που βρίσκονται στη Λήμνο.
Οι αμμοθίνες βρίσκονται στη βόρεια Λήμνo και είναι εξαιρετικά δημοφιλείς. Πρόκειται για ένα φαινόμενο, το οποίο είναι μοναδικό και αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες. Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω τοπίο είναι υπερβατικής διάστασης για τα ελληνικά δεδομένα. Οι αμμοθίνες είναι αμμώδεις λόφοι που έχουν δημιουργηθεί από τη διάβρωση και την απόθεση της άμμου, αλλά υπάρχουν συνήθως και σε περιοχές κοντά στην ακτή. Εδώ έχουμε αμμοθίνες όχι μόνο κοντά, αλλά και σε απόσταση από τη θάλασσα.
 
Η Μύρινα είναι η καρδιά του νησιού, διαθέτει στενά καλντερίμια στρωμένα με πέτρες, αρχοντικά στην παραλιακή και προσφέρει πολλές επιλογές διασκέδασης.
Η Χώρα της Λήμνου σφύζει από ζωή, καθώς έχει δεκάδες μαγαζιά για να βγείτε και να διασκεδάσετε με θέα την θάλασσα. Η Λήμνος φημίζεται για το εξαιρετικό φαγητό της, το οποίο θα το βρείτε άφθονο, ποιοτικό και σε οικονομική τιμή για όλες τις τσέπες. Το βράδυ θα απολαύσετε το ποτό σας με θέα στο γαλάζιο του Αιγαίου και τα πρωινά θα δείτε την όμορφη νησιώτική χώρα με τα γραφικά μαγαζάκια του Αιγαίου.
 
Το κάστρο της Μύρινας είναι το μεγαλύτερο κάστρο σε όλο το Αιγαίο και έχει μοναδική θέα από ψηλά.
Το κάστρο της Μύρινας ή "Παλιόκαστρο" είναι ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα κάστρα σε όλη την Ευρώπη. Η ιστορία έχει αφήσει έντονο στο στίγμα της πάνω στο Κάστρο, αφού διακρίνονται πολλές φάσεις της ιστορίας. Όταν ανεβείτε και στο τελευταίο οχυρό του κάστρου θα απολαύσετε μια εξαιρετική θέα, πανοραμική που θα σας μαγέψει. Η βραχώδης κατασκευή του κάστρου θα σας φανεί αμελητέα, εάν πάτε ειδικά βράδυ. 
 

Tags: ΛΗΜΝΟΣ