Φρανγκοκάστελο www.explorecrete.com

Λουτρό

Παλιά Πόλη Χανίων

Φαλάσαρνα

Δροσουλίτες: Το μεταφυσικό φαινόμενο

6484 Επισκέψεις στο άρθρο

Ο θρύλος για τους τρομερούς πολεμιστές που υπερασπίστηκαν το Φραγκοκάστελο. Κάθε Μάιο εμφανίζονται οι σκιές τους στο κάστρο.

 

Super Δώρο! Δωρεάν 3ήμερο και 7 μέρες με το νέο HONDA CIVIC VTEC TURBO

Τα Χανιά είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πέρα, όμως από την Παλιά Πόλη, το ενετικό λιμάνι και τις δεκάδες υπέροχες παραλίες κρύβει και έναν θρύλο, που φαντάζει  ψεύτικος, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινός.

 Στο Φραγκοκάστελο εμφανίζονται κάθε Μάιο, οι Δροσουλίτες, πολεμιστές που εμφανίζεται η σκιά τους στα τείχη του κάστρου.
Αρχικά, να πούμε ότι  το Φραγκοκάστελο βρίσκεται στην νότια ακτή του νομού Χανίων συνορεύει σχεδόν με το Ρέθυμνο,στα Σφακιά της Κρήτης, 75 χιλιόμετρα από τα Χανιά και 15 χιλιόμετρα από την Χώρα Σφακίων. Το βενετσιάνικο φρούριο  είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς εδώ διαδραματίστηκαν σημαντικά γεγονότα της ιστορίας, τόσο κατά την περίοδο της βενετοκρατίας, όσο κατά την περίοδο της κατάκτησης της Κρήτης από τους Οθωμανούς. Σύμφωνα τώρα με τον θρύλο, κάθε χρόνο τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου λίγο πριν ανατείλει ο ήλιος, εμφανίζονται στη θέση Θυμέ Κάμπος στην επαρχία των Σφακίων, οι Δροσουλίτες.  Ουσιαστικά, οι Δροσουλίτες είναι μια στρατιά από νεκρούς πολεμιστές που φορούν πανοπλίες και προελαύνει προς τη θάλασσα πάνω απ΄ το Φραγκοκάστελο. Έχουν υπάρξει πολλοί μάρτυρες αυτού του φαινομένου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη εξήγηση. Έχει γίνει λόγος  για φαινόμενο «ανώτερου αντικατοπτρισμού» από στρατιώτες της Λιβύης.. Κάποιοι μίλησαν για διάθλαση του φωτός. Κάτι ανάλογο με το ουράνιο τόξο, ωστόσο το φαινόμενο έχει χαρακτηριστεί  ανεξήγητο από την Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών το 1928.
 
Το Λουτρό Σφακίων είναι ένα από τα ωραιότερα μέρη για να επισκεφτείς στην Κρήτη.
Το Λουτρό Σφακίων πρόκειται για ένα  υπέροχο χωριό, που είναι  αποκομμένο από αυτοκίνητα. Η πρόσβαση γίνεται  με καραβάκι από τη Χώρα των Σφακίων. Στο Λουτρό μπορείς να πας στα ταβερνάκια του λιμανιού, να δεις το όμορφο Λιβυκό πέλαγος και να απολαύσεις πραγματικά ένα παραδεισένιο τοπίο.

Η πόλη των Χανίων παραμένει πάντα στις καρδιές των επισκεπτών. Τα ενετικό «σημάδι» είναι φανερό, η επίσκεψη στα γραφικά σοκάκια και στα μαγαζάκια κάνουν την βόλτα σου απολαυστική.
Ο Φάρος των Χανίων στέκεται δεσποτικά υπενθυμίζοντας για άλλη μια φορά την ενετική παρουσία του 16ουαιώνα. Η αριστοκρατική συνοικία Χαλέπα , που φιλοξενούσε τις Μεγάλες Δυνάμεις, το τέμενος  του Κιουτσούκ Χασάν Μπέη ή Γιαλί Τζαμίσι, ,η Σπλάνζια παλιά τούρκικη συνοικία που διατηρεί τη την υπόσταση και το άρωμα παλιάς γειτονιάς.Ακόμη, η πόλη των Χανίων βρίθει από επιλογές διασκέδασης. Τα Χανιά καλύπτουν όλα τα γούστα και τη γκάμα διασκέδασης.

Τα Φαλάσαρνα είναι μία από τις καλύτερες ελληνικές παραλίες με λευκή άμμο και τιρκουάζ νερά.
Λευκή άμμος, τιρκουάζ νερά και τρία χιλιόμετρα παραλίας δημιουργούν μια από τις ωραιότερες παραλίες της Μεσογείου. Όσον αφορά τον Μπάλο μπορείτε να πάτε είτε από τα Χανιά είτε με το καραβάκι από τον Κίσσαμο. Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου με τα εκατοντάδες σπασμένα κοχύλια προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία να δείτε «τον παράδεισο», η Γραμβούσα και η Αγρια Γραμβούσα, δύο μικρά νησάκια σχηματίζουν κάτι σαν  προστατευτικό κλοιό.
 

Tags: ΧΑΝΙΑ