Ελληνική η μεγαλύτερη πίστα στα Βαλκάνια

25275 Επισκέψεις στο άρθρο

Η μεγαλύτερη πίστα των Βαλκανίων είναι στην Ελλάδα κι είναι τόσο εντυπωσιακή που αξίζει να την ανακαλύψεις.

Φύγε τώρα για εκδρομή στις Σέρρες και το εντυπωσιακό τους αυτοκινητοδρόμιο που θα σε εντυπωσιάσει.

Το μεγαλύτερο αυτοκινητοδρόμιο των Βαλκανίων
Στην αρχή του μεγάλου κάμπου ( πάνω στον περιφερειακό δρόμο προς τη Θεσσαλονίκη ), σε έκταση 1.000 στρ., με μήκος 3.186 μ. και με προδιαγραφές Formula 3, είναι η μοναδική πίστα στην Ελλάδα και η μεγαλύτερη στα Βαλκάνια, η οποία πληροί τις κατασκευαστικές προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας για διεξαγωγή αγώνων κατηγορίας Μοτοσικλέτας και Αυτοκινήτου μέχρι του επιπέδου Φόρμουλα 3000.

Νιώσε την πίεση σε 16 καμπύλες
Η πίστα των Σερρών διαθέτει 16 καμπύλες από τις οποίες οι 9 είναι δεξιόστροφες και οι 7 αριστερόστροφες. Οι ακτίνες καμπυλότητας κυμαίνονται μεταξύ των 40 και 100 μέτρων ενώ υπάρχει διαπλάτυνση στο εξωτερικό μέρος των καμπυλών για προστασία των αγωνιζομένων.

Από την έκρηξη αδρεναλίνης στη γαλήνη του σπηλαίου της Αλιστράτης
Φεύγοντας από το αυτοκινητοδρόμιο και έχοντας χορτάσει αδρεναλίνη μη χάσετε την ευκαιρία να δείτε ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπήλαια της Ευρώπης. Θαυμάστε από κοντά το εκπληκτικό δημιούργημα της φύσης που ακούει στο όνομα Σπήλαιο της Αλιστράτης, 6 χλμ. από την ομώνυμη κωμόπολη. Βρίσκεται ανατολικά της πόλης των Σερρών και απέχει 50 λεπτά οδικώς. Ένα από τα πιο όμορφα σπήλαια στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, «φιλοξενεί» χιλιάδες νυχτερίδες και μικροοργανισμούς.

Ακανές: Για τους λάτρεις των ωραίων γεύσεων
Αυτό το είδος χαλβά που άρχισε να παρασκευάζεται στην περιοχή του Λαϊλιά, αποτελεί το γλυκό σήμα κατατεθέν των Σερρών! Οι μικρές μπουκίτσες, βουτηγμένες σε ζάχαρη άχνη, «κλειδώνουν» τη μυρωδιά του κατσικίσιου βουτύρου.


 

  • loukia

    Ο ακανές δεν είναι χαλβάς, λουκούμι είναι και θεωρείται... Η πίστα χρειάζεται ΑΓΑΠΗ από γνώστες του δήμου, όπου ανήκει η συντήρηση της, κ.τ.λ.

      2