Ενα χωριό φτιαγμένο από μάρμαρο

5044 Επισκέψεις στο άρθρο

Μπορεί η Τήνος να είναι ευρύτερα γνωστή για την Παναγία της, τον πιο σημαντικό χώρο προσκυνήματος στην Ελλάδα, όμως κρύβει και ομορφιές που αξίζει να ανακαλύψεις όπως το πανέμορφο, μαρμάρινο χωριό του Πύργου.

 
Βόλτα στον Πύργο, ένα χωριό με κυρίαρχο υλικό το μάρμαρο
Πήγαινε στην ενδοχώρα της Τήνου και ανακάλυψε ένα χωριό με πλούσια ιστορία στη μαρμαροτεχνία. Ο Πύργος θα σε μαγέψει με τα κτίριά του που κατά μεγάλο ποσοστό είναι φτιαγμένα από μάρμαρο. Δες το σπίτι του πασίγνωστου, λόγω «Κοιμωμένης» Γιαννούλη Χαλεπά αλλά και το Μουσείο Τηνιακών καλλιτεχνών. Για να ξεκουραστείς και να ξεδιψάσεις κάνε μια στάση στην πλατεία του χωριού με την περίτεχνη βρύση να κλέβει τις εντυπώσεις.

Κάστρο, ηφαιστειακός βράχος και θέα προς στις Κυκλάδες
Κάνε μια ξεχωριστή ανάβαση που θα σε αποζημιώσει με τη θέα της προς το κάστρο της Αγίας Ελένης στον βράχο του Ξώμπουργου. Στην πορεία σου θα συναντήσεις τη Μονή Κεχροβουνίου που φτιάχτηκε τον 10ο αιώνα στο χωριό Αρνάδος αλλά και το καθολικό μοναστήρι της Ιεράς Καρδιάς στη ρίζα του βράχου. Ακολούθησε το απότομο αλλά συγκλονιστικό μονοπάτι που αναρριχάται και οδηγεί στην κορυφή όπου δεσπόζει το ιστορικό κάστρο της Αγίας Ελένης.

Στην πιο διάσημη Παναγία της Ελλάδας
Πήγαινε σε ένα από τα πιο ιερά σύμβολα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Ο πιο διάσημος ναός της Παναγίας βρίσκεται στο λιμάνι της Τήνου και αξίζει να τον επισκεφτείς και να δεις την ιερή εικόνα που φυλάσσεται εκεί αλλά και τους προσκυνητές που συρρέουν κατά χιλιάδες για να εκπληρώσουν κάποιο τάμα τους ανεβαίνοντας στα γόνατα.

Βουτιές στις Αποθήκες με θέα στο Δρακονήσι
Κάνε το μπάνιο σου στην παραλία Αποθήκες, σε μικρή απόσταση από την παραλία της Κολυμπήθρας οι Αποθήκες με την χοντρή άμμο και το ψιλό βότσαλο είναι αρκετά μεγάλη και άνετη για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τη θάλασσα. Κολυμπώντας θα έχεις για θέα το Δρακονήσι ενώ φεύγοντας από τις αποθήκες μπορείς να δοκιμάσεις τηνιακές λιχουδιές στις ταβέρνες της Κολυμπήθρας.
 

Tags: ΤΗΝΟΣ