Σάμος

Χανιά

Τήνος

Kάνε οικονομικές διακοπές πριν αλλάξει ο καιρός

4553 Επισκέψεις στο άρθρο

Κάνε τα τελευταία μπάνια του Σεπτέμβρη οικονομικά.  Δες σε ποια νησιά μπορείς να πας διακοπές με low budget.

 
Οι καλοκαιρινές διακοπές συνεχίζονται με φόντο Σεπτεμβρίου,  ωστόσο η διάρκεια είναι μικρή. Είναι ευκαιρία, λοιπόν, να σχεδιάσεις διακοπές σε νησιά, που είναι πιο οικονομικά. Η παρακάτω λίστα θα σε βοηθήσει να σχεδιάσεις τις ωραιότερες διακοπές  με οικονομία.

Σάμος
Με δικιά της προσωπικότητα και με ιστορία αιώνων, η Σάμος αναμφίβολα αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση στο πανόραμα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Το κοσμοπολίτικο Πυθαγόρειο, το αρχοντικό Βαθύ, τα πυκνά δάση, το κατάφυτο Καρλόβασι, οι δαντελωτές παραλίες, τα ορεινά τοπία οι απόκρημνες παραλίες… πολλοί διαφορετικοί κόσμοι συνυπάρχουν αρμονικά! Η Σάμος εδώ και χρόνια έχει χαράξει τη δικιά της πορεία στα τουριστικά δρώμενα του Αιγαίου με τους δικούς της φανατικούς φίλους από κάθε γωνιά του πλανήτη. Δεν θα μπορούσε παρά να ξεχωρίσει και για τις υπέροχες παραλίες της. Εκτός από το οφθαλμοφανές, το μοναδικό δηλαδή φυσικό τους κάλλος, ξεχωρίζουν και για την καθαρότητα των ακτών και των νερών τους.

Κρήτη
Εδώ, τι να πούμε για την μεγαλόνησo ένα όνομα μια ιστορία. Τέσσερις νομοί σε περιμένουν να τους εξερευνήσεις έναν-έναν. Στη Κρήτη οι οικονομικές διακοπές είναι εφικτές. Αρχικά, στα εισιτήριο των πλοίων υπάρχουν ειδικές εκπτώσεις, αλλά υπάρχει και η δυνατότητα του αεροπλάνου που μπορείς να βρεις, εάν κλείσεις νωρίτερα εξαιρετικές τιμές. Όσο για τα καταλύματα, θα βρεις τα πάντα. Στο κέντρο των πόλεων υπάρχουν πολλές επιλογές, προκειμένου να ξοδέψεις λιγότερα  και να μείνεις περισσότερο. Όλα γίνονται  με τα πόδια και, όταν θελήσεις να πας σε κάποια παραλία τύπου Πρέβελη, Ελαφονήσι υπάρχουν λεωφορεία. Όσο για το φαγητό και τη διασκέδαση στην Κρήτη ποτέ μα ποτέ δεν θα πεινάσεις ( άγραφος νόμος) είναι γεμάτη εστιατόρια.

 Αίγινα
Η Αίγινα είναι το πιο αγαπητό νησί και το πιο κοντινό στην Αττική και αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τον κάθε επισκέπτη. Το λιμανάκι είναι μικρό και αρκετά ρηχό, γι αυτό και δένουν μόνο φουσκωτά σκάφη. Τα ιστιοφόρα περιορίζονται σε ολιγόχρονη παραμονή ή σε αρόδο στα ανοιχτά, προσέχοντας πάντα τους νότιους και ανατολικούς ανέμους. Ακολουθώντας κόστα – κόστα τις ακτές και μετά το ακρωτήρι Πενήντα, θα βρεις πολλά μικρά λιμανάκια με ολοκάθαρες αμμουδιές για μπάνιο. Ένα από τα ομορφότερα είναι το Κλίμα, νοτιοανατολικά της Πέρδικας.

Τήνος
Η Τήνος, ίσως είναι «αδικημένο» νησί και αυτό γιατί εξαιτίας του Δεκαπενταύγουστου φημίζεται σε όλη την Ελλάδα, αλλά έχει και πολλά άλλα μέρη που μαγεύει τον κάθε επισκέπτη. Συγκεκριμένα, εικόνες πελαγίσιες, αλλά κρατώντας και ένα σύγχρονο στυλ.Η Τήνος, το ιδιαίτερο αυτό νησί των Κυκλάδων μένει μακριά από τις «υπερβολές» των γειτόνων του και με τη σεμνότητα, αλλά και την ποιότητα που το διακρίνει, κερδίζει την εμπιστοσύνη μας.