Ξέρεις πού είναι ο «κρυμμένος» καταρράκτης;

12485 Επισκέψεις στο άρθρο

Ένας «κρυμμένος» μικρός παράδεισος που δεν πρέπει να χάσεις με πανέμορφους καταρράκτες, φαράγγια κι ένα χωριό με μεγάλη ιστορία.

Κάτω Μέλπεια Μεσσηνίας: Οι «κρυμμένοι» καταρράκτες
Μόλις 40 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα και 15 από το Μελιγαλά υπάρχει μια περιοχή που μόλις την ανακαλύψεις θα την ερωτευτείς κεραυνοβόλα. Οι Καταρράκτες της Κάτω Μέλπειας στη Μεσσηνία σε συνδυασμό με τις λίμνες και τα φαράγγια δημιουργούν ένα ονειρικό φυσικό τοπίο για όποιον θέλει να αποδράσει από την πόλη και να νιώσει τις ομορφιές της φύσης.

Ο βράχος που θυμίζει Μετέωρα και το κολύμπι στις λίμνες
Δίπλα στον καταρράκτη υπάρχει ένας μεγαλειώδης βράχος που η όψη του θα σας ταξιδέψει για λίγα δευτερόλεπτα στα Μετέωρα. Το μόνο που θα σας «χαλάσει» την ηρεμία της στιγμής θα είναι το κρυστάλλινο νερό που πέφτει με δύναμη από τον καταρράκτη. Στη συνέχεια περπάτησε προς τις λίμνες ακολουθώντας τα υδάτινα μονοπάτια. Αν ο καιρός το επιτρέπει μπορείς ακόμα και να κολυμπήσεις στα πεντακάθαρα νερά τους.

Ο Μεσσηνιακός κόλπος στο πιάτο σου από το κάστρο
Απόλαυσε την πιο μαγική θέα της περιοχής από το κάστρο των Ενετών και των Φράγκων που βρίσκεται κοντά σους καταρράκτες. Αγνάντεψε από κει τη θέα προς τον Μεσσηνιακό κόλπο. Ακολούθως μπορείς να γνωρίσεις τον Κατσωλέικο. Τον πρώτο νερόμυλο της περιοχής που η θέα του και μόνο θα σε ταξιδέψει σε μια εποχή αλλιώτικη.

Ξεκούραση και καφές στην Κάτω Μέλπεια
Μετά την εξόρμηση στη φύση θα χρειαστείς ξεκούραση και το χωριό της Κάτω Μέλπειας είναι η ιδανική επιλογή. Σύμφωνα με την ιστορία τα πρώτα σπίτια που κτίστηκαν εκεί χρονολογούνται στο 1260 π.Χ.. Τα ποτάμια που τη διασχίζουν, οι φιλόξενοι άνθρωποι και τα πέτρινα γεφύρια δημιουργούν ένα παραμυθένιο τοπίο. Απόλαυσε φαγητό ή καφέ στα παραδοσιακά ταβερνάκια και μην αμελήσεις να επισκεφτείς το Λαογραφικό Μουσείο που σου συστήνει την παράδοση του τόπου μέσα από τους αιώνες.