Για όσους ζητούν οικογενειακό κλίμα

8185 Επισκέψεις στο άρθρο

Αναζητάτε ένα μέρος όπου συνδυάζει την ομορφιά της ελληνικής φύσης με το χαλαρό και οικογενειακό κλίμα; Σας έχουμε την καλύτερη επιλογή.

Ένα ταξίδι στα μαγευτικά Ζαγοροχώρια θα σας συναρπάσει και θα σας δώσει την ευκαιρία να απολαύσετε μοναδικές στιγμές με την οικογένεια ή τους φίλους σας. Χαλαρώστε από τη βουή της πόλης ή αλλάξτε παραστάσεις απολαμβάνοντας  το ίσως πιο όμορφο σύμπλεγμα χωριών στη χώρα που επιλέγουν χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Δες εδώ πού να μείνεις για να απολαύσεις μοναδικό οικογενειακό κλίμα!

Για σήμερα σας προτείνουμε 4 από τα 46 πετρόκτιστα χωριά για να κάνετε την όμορφη εκδρομή του Φεβρουαρίου.

Κήποι Ζαγορίου: Χτισμένο πάνω σε βραχώδη λόφο
Μόλις 39 χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα οι εντυπωσιακοί Κήποι, στην καρδιά του Ζαγορίου κοσμούν ένα βραχώδη λόφο. Όπως προδίδουν και το όνομά τους το σπουδαιότερο αξιοθέατό τους είναι οι πανέμορφοι κήποι του χωριού ενώ αξίζει να περπατήσετε τα εντυπωσιακά λιθόστρωτα καλντερίμια αλλά και τα λίθινα σπίτια.  Επισκεφτείτε οπωσδήποτε το μουσείο του Αγάπιου Τόλη με το εξαιρετικό λαογραφικό μουσείο.

Μικρό Πάπιγκο: Το χωριό που απαγορεύει τα οχήματα
Σε ύψος 800 μέτρων συναντάμε το διάσημο χωριό Μικρό Πάπιγκο με τους παραδοσιακούς ξενώνες. Τα οχήματα δεν επιτρέπονται στον σφιχτοδομημένο οικιστικό πυρήνα του πέτρινου χωριού, στην είσοδο του οποίου όπου δεσπόζει ο επιβλητικός ναός των Ταξιαρχών.

Καπέσοβο: Αναλλοίωτο στο πέρασμα των χρόνων
Το Καπέσοβο είναι ένα χωριό που προκαλεί ευχάριστες εκπλήξεις με την υπέροχη αρχιτεκτονική, τα γραφικά ηπειρώτικα σπίτια, τα πλακόστρωτα καλντερίμια και το, αναλλοίωτο στο πέρασμα των χρόνων, παραδοσιακό του χρώμα. Εκτός, όμως, από τα φυσικά χαρακτηριστικά και τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα του, έχει και δύο πολύ σημαντικά πολιτιστικά αξιοθέατα. Την Πασχάλειο Σχολή, η οποία χτίστηκε το 1861 με έξοδας των αδελφών Πασχάλη, πλούσιων κατοίκων της περιοχής και σε μία από τις 14 αίθουσες της φιλοξενεί ένα από τα πρωτότυπα αντίγραφα της Μεγάλης Χάρτας του Ρήγα Φεραίου, αλλά και το Λαογραφικό Μουσείο. Κατά την επίσκεψή σας, πάντως, μην παραλείψετε να αναζητήσετε τοπικά προϊόντα, όπως βότανα και μαρμελάδες.

Βωβούσα: Ένα υπέροχο χωριό με ποτάμι για να επισκεφτείς.
Η κατάφυτη κοιλάδα του Αώου «κρύβει» ένα χωριό, αληθινό διαμάντι. Η Βωβούσα στο Ανατολικό Ζαγόρι έχει μια εξωτική ομορφιά που κάθε άλλο παρά παραπέμπει σε ελληνικό χωριό. Κι όμως ο Αώος που τη διασχίζει, η όμορφη αρχιτεκτονική του και τα υπέροχα γεφύρια την καθιστούν απόλυτα παραδοσιακή και ίσως το ομορφότερο χωριό της Ελλάδας. Το ενδιαφέρον εντοπίζεται και σίγουρα θα σας μαγέψει στην μονότοξο γεφύρι που στέκει από το 1748 και ενώνει τις αντικρινές γειτονιές της Βωβούσας και της κοιλάδας του Αώου. Λίγο πιο έξω, ο ασφάλτινος δρόμος οδηγεί στη μονή Βουτσάς, ένα παμπάλαιο θρησκευτικό μνημείο του 7ου αιώνα. Θα διασχίσετε το χωριό Φλαμπουράρι, θα ανεβείτε στον δασωμένο αυχένα της Ζήνας (υψόμ. 1550μ.).