Το χωριό που έκανε διάσημο ο Ρήγας
Το χωριό που έκανε διάσημο ο Ρήγας
Το χωριό που έκανε διάσημο ο Ρήγας

Το χωριό που έκανε διάσημο ο Ρήγας

46263 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/10/2022

Το Καπέσοβο είναι ένα χωριό που προκαλεί ευχάριστες εκπλήξεις με την υπέροχη αρχιτεκτονική, τα γραφικά ηπειρώτικα σπίτια, τα πλακόστρωτα καλντερίμια και το, αναλλοίωτο στο πέρασμα των χρόνων, παραδοσιακό του χρώμα.

Εκτός, όμως, από τα φυσικά χαρακτηριστικά και τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα του, έχει και δύο πολύ σημαντικά πολιτιστικά αξιοθέατα. Την Πασχάλειο Σχολή, η οποία χτίστηκε το 1861 με έξοδας των αδελφών Πασχάλη, πλούσιων κατοίκων της περιοχής και σε μία από τις 14 αίθουσες της φιλοξενεί ένα από τα πρωτότυπα αντίγραφα της Μεγάλης Χάρτας του Ρήγα Φεραίου, αλλά και το Λαογραφικό Μουσείο. Κατά την επίσκεψή σας, πάντως, μην παραλείψετε να αναζητήσετε τοπικά προϊόντα, όπως βότανα και μαρμελάδες.

Μουσαφίρ Οντάς: Συνδυάζει πολυτέλεια και παράδοση
Αν επιλέξετε για τη διαμονή σας το Καπέσοβο τότε ο παραδοσιακός ξενώνας Μουσαφίρ Οντάς θα αποδειχτεί, αντάξιος των απαιτήσεων σας!

Στον ξενώνα θα βρείτε συνολικά 7 υπερπολυτελέστατα δωμάτια, ικανά να σας προσφέρουν μια λιτή πολυτέλεια. Διαλέξτε ανάμεσα στα άνετα τρίκλινα ή τα 2 δίκλινα δωμάτιά μας του ξενώνα και απολαύστε την διαμονή σας. Όλα περιλαμβάνουν τηλεόραση, σαμπουάν και σαπούνια από οικολογικά προϊόντα καθώς και αυτόνομη θέρμανση.