Γλίτωσε λεφτά: Πήγαινε διακοπές κι άσε το αμάξι σου στο σπίτι

11280 Επισκέψεις στο άρθρο

Έχεις κλείσει τις διακοπές σου κι έχεις αποφασίσει πως στον προορισμό θες να έχεις οπωσδήποτε αμάξι. Το δίλημμα λοιπόν είναι παίρνεις το δικό σου αμάξι ή νοικιάζεις από τον προορισμό σου;

Κάνε μια έρευνα αγοράς για τη μεταφορά του αυτοκινήτου σου, σκέψου το εξονυχιστικά και θα καταλάβεις ότι η απάντηση είναι πολύ ευκολότερη απ όσο νομίζεις και είναι ενοικίαση δαγκωτό.

Kοινοποίησε το »


Το να μεταφέρεις το δικό σου αυτοκίνητο στο καράβι θα σου κοστίσει πολύ περισσότερα και πιθανόν να μετανιώσεις που έκανες αυτή την επιλογή.

Μπορεί τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους επιβάτες να κυμαίνονται σε σχετικά φυσιολογικά επίπεδα αν επιλέξεις να μεταφέρεις το αυτοκίνητό σου θα δεις την τιμή να εκτοξεύεται. Ασε που αν παίρνεις καράβι μόνο και μόνο για να μεταφέρεις το αμάξι σου, τότε καλό θα ήταν να εξετάσεις το ενδεχόμενο αεροπορικής μετάβασής σου η οποία σίγουρα θα σου γλιτώσει χρόνο (και ο χρόνος είναι χρήμα) αλλά και αληθινό χρήμα για τα ακτοπλοϊκά του αυτοκινήτου σου. Η πρώτη και πιο εμφανής πληγή στο πορτοφόλι μόλις έγινε ορατή λοιπόν και μακάρι να ήταν μόνο αυτή.

Κάποιος που μετέφερε με πλοίο το αυτοκίνητό του θα σας μιλήσει για το αξιοθαύμαστο «Τέτρις» που παίζεται στο πάρκινγκ. Είναι μάλιστα ευρύτερα γνωστό πως στην καλύτερη περίπτωση θα δεις τουλάχιστον μία γρατζουνιά στο όχημά σου από κάποιον όχι τόσο έμπειρο οδηγό που θέλει να «συμμετάσχει στο παιχνίδι».

Κι αν είσαι από τους τυχερούς που βγήκαν αλώβητοι από το χώρο στάθμευσης, είσαι σίγουρος πως θες να αποβιβαστείς από το καράβι με μισή ώρα καθυστέρηση; Γιατί το μποτιλιάρισμα αποβίβασης θα διαρκέσει τόσο στην καλύτερη περίπτωση.

Επόμενο στάδιο καταπόνηση αυτοκινήτου. Παρά τις δεκάδες και ανυπέρβλητες ομορφιές τους, τα ελληνικά νησιά δυστυχώς δεν φημίζονται για το καλό οδικό τους δίκτυο. Είσαι έτοιμος λοιπόν να θέσεις το αμάξι σου σε μια διαδικασία καταπόνησης και επιβίωσης στο νησί; Λακκούβες στην άσφαλτο, στενοί δρόμοι και αμέτρητοι χωματόδρομοι ενδέχεται να δημιουργήσουν στο αυτοκίνητό σου προβλήματα που στο συνεργείο θα κοστίσουν μια περιουσία ενώ αξίζει να αναφερθεί και η φθορά που προκαλεί στο αυτοκίνητο η υγρασία των νησιών συνδυασμένη με την αλμύρα της θάλασσας.

Τέλος σε ένα νησί με δεκάδες άλλους οδηγούς, τους προαναφερθέντες στενούς δρόμους και τους άπειρους οδηγούς, μικροατυχήματα γίνονται συχνά. Ένα ενοικιαζόμενο αμάξι, με την πλήρη ασφαλιστική κάλυψη που παρέχουν τα εξειδικευμένα γραφεία θα σε άφηνε ξέγνοιαστο για κάθε μικροπρόβλημα των διακοπών και ό,τι συμβεί στο νησί, θα μείνει στο νησί παρά να αγχώνεσαι για την ακεραιότητα του δικού σου αυτοκινήτου.

Ψηφίστε λοιπόν ενοικίαση και γλιτώστε χρόνο, χρήμα, άγχος και ταλαιπωρία ενώ από την άλλη κερδίζεις και τις συμβουλές για τα οδηγικά κατατόπια του προορισμού σου από τους ντόπιους επιχειρηματίες ενοικίασης.
 

Kοινοποίησε το »