Η Die Welt υμνεί την Αστυπάλαια

2746 Επισκέψεις στο άρθρο

Με ένα εκτενές αφιέρωμα ρεπορτάζ η γερμανική εφημερίδα-διεθνούς κύρους Die Welt αναφέρεται στην Αστυπάλαια, ως «μικρό διαμάντι».

 
Σύμφωνα, με το ρεπορτάζ αναφέρεται ότι  η Αστυπάλαια έχει γίνει o αγαπημένος προορισμός πολλών τουριστών από διάφορες χώρες της Ευρώπης, οι οποίοι την επιλέγουν πλέον σε σταθερή βάση για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. 

Ακόμη, σημειώνεται ότι η Αστυπάλαια έχει χαλαρούς ρυθμούς ζωής, κάτι το οποίο κάνει τους  κατοίκους και τους επισκέπτες να προσαρμόζονται με μεγάλη άνεση στη ντόπια καθημερινότητα και να απολαμβάνουν τα τοπικά φαγητά και την ομορφιά του τοπίου.

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος, ότι ο Αύγουστος είναι ο μήνας της κορύφωσης της τουριστικής κίνησης στο νησί, όπου χιλιάδες κλίνες προσφέρονται για τη φιλοξενία τουριστών και Ελλήνων επισκεπτών. Επιπλέον, σημείο αναφοράς στο άρθρο είναι η ανόθευτη ελληνική κουλτούρα του νησιού και το νόστιμο παραδοσιακό φαγητό. Τέλος, σημειώνεται ότι το ρεπορτάζ συνοδεύεται από πληροφορίες προς τους ταξιδιώτες, που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Αστυπάλαια σχετικά με την αεροπορική και ακτοπλοϊκή σύνδεση και τις δυνατότητες διαμονής.