Η Θεσσαλονίκη έχει φεστιβάλ ντοκιμαντέρ

1975 Επισκέψεις στο άρθρο

Φέτος το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης πάει στα δυτικά της πόλης και στη Σταυρούπολη με αφιερώματα, δράσεις και τσακίρ διάθεση στην αίθουσα "Χρήστος Τσακίρης" που φιλοξενεί μέχρι και 266 θεατές.

 
Διευκολύνοντας την πρόσβαση των δυτικών συνοικιών στο σινεμά και στις αφορμές σκέψης, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα ταξιδέψει μερικές από τις ταινίες του στα δυτικά σε μια όμορφη αμφιθεατρική αίθουσα στο κέντρο Πολιτισμού της Σταυρούπολης, μετά από έξυπνη σκέψη των διοργανωτών του.

Το 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ξεκινά αύριο, 3 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 12 Μαρτίου 2017 με ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, αφιερώματα καθώς και παράλληλες δράσεις. Φιλοδοξεί να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει το κοινό.

Μέσα στην πολιτική της αποκέντρωσης που έχει ξεκινήσει, φέτος εντάσσει στο πρόγραμμά του προβολές στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη στην Καλαμαριά στα ανατολικά, ενώ ταξιδεύει και δυτικά της πόλης, στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης». 

Το Θέατρο
του Κέντρου Πολιτισμού
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ

Το Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» βρίσκεται στη Σταυρούπολη του Δήμου Παύλου Μελά και συγκεκριμένα στην οδό Λαγκαδά 221, απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου, πολύ κοντά στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει συνολικά 266 θεατές σε εξώστη και πλατεία.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ

Δευτέρα 6 Μαρτίου

20.00 Που ήμουν, που είμαι, που πάω – Φωνές αμφιθεάτρου του Γιώργου Κεραμιδιώτη

Τρίτη 7 Μαρτίου

20.00 Δεύτερη ζωή: Από αγκάθι, ρόδο της Νικόλ Αλεξανδροπούλου

22.00 Συράκος Δανάλης – εκδρομή στο φως του Δημήτρη Γκουζιώτη

Τετάρτη 8 Μαρτίου

20.00 Το συρματόπλεγμα: Γεντί Κουλέ τόπος μνήμης της Αναστασίας Χριστοφορίδου και των FilmFabrikers, παραγωγή της Πολιτιστικής Γειτονιάς Δήμου Νεάπολης – Συκεών

Ένας δρόμος με μακρά ιστορία της Ανατολής Καρυπίδου και Φωτογραφίας – ήχου Δαμιανού Μαξίμωβ

22.00 Το πρώτο γεύμα – Το ταξίδι της τροφής: Η διατροφή στην Ελλάδα από την Προϊστορία μέχρι σήμερα σε σκηνοθεσία των Νίκου Νταγιαντά, Ανδρέα Αποστολίδη, Λευτέρη Χαρίτου, Γιούρι Αβέρωφ

Πέμπτη 9 Μαρτίου

20.30 Πού είσαι Σινγκάλ; του Άγγελου Ράλλη

ΚΑΛΟΣΩΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΥΣ – ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
 
Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 και πριν την προβολή της πρώτης ταινίας στα Δυτικά της πόλης, σε ένα 20 λεπτο καλωσόρισμα – εισαγωγή, προσκεκλημένοι καταγράφουν πτυχές της πραγματικότητας και μοιράζονται με το κοινό, Ιστορίες Έμπνευσης & Εμπιστοσύνης.

Λοιπόν, τι θα λέγατε για ένα πέρασμα στην πόλη που έχει όλα τα... μάτια στραμμένα επάνω της;