Η ...άγνωστη Κρήτη που διάλεξε η Τζ. Λόπεζ

7426 Επισκέψεις στο άρθρο

Φύγε τώρα για την όχι και τόσο προβεβλημένη γωνιά της Κρήτης που επέλεξε η Τζένιφερ Λόπεζ για να περάσει μέρος των φετινών της διακοπών. Δες επίσης την παραλία που ξεπερνά σε ομορφιά τις Μπαχάμες, πιες παραδοσιακή τσικουδιά με φόντο ιστορικό φάρο και δες μυθικά πλάσματα στο Φραγκοκάστελο.

 
Λουτρό Σφακίων: Με γοητεία από τη Τζένιφερ Λόπεζ
Μπες στο καραβάκι και πήγαινε στο Λουτρό. Το μαγευτικό χωριό είναι αποκομμένο από αυτοκίνητα είχε φέτος την τύχη να το επιλέξει ακόμα και η Τζένιφερ Λόπεζ η οποία έφτασε με πολυτελές γιοτ στην περιοχή όπως ανέφεραν κάτοικοι και δημοσιεύματα.  Η πρόσβαση γίνεται μόνο με καραβάκι από τη Χώρα των Σφακίων. Περπάτησε στο Ε4, το νοτιότερο μονοπάτι φύσης στην Ευρώπη, και  χόρτασε θάλασσα στο απέραντο γαλάζιο του Λιβυκού Πελάγους.
 
Μια τσικουδιά στα όρθια στο παλιό λιμάνι
Οι μεσαιωνικές συνοικίες Καστέλι, Τοπχανέ, Σπλάντζια, το φρούριο Φιρκάς, το Κουμ Καπί και ο ιστορικός φάρος, σήμα κατατεθέν του παλιού Ενετικού λιμανιού, θα σε μαγέψουν με το χρώμα και την ατμόσφαιρά τους. Η Αγορά που εγκαινιάστηκε το 1913 από τον Βενιζέλο είναι από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία. Εδώ θα αγοράσεις γνήσια κρητικά προϊόντα και θα πιεις «άσπρο πάτο» μια τσικουδιά στα όρθια.
 
Βόλτα στο Φραγκοκάστελο και μπάνιο με θέα το βενετσιάνικο φρούριο 
Το Φραγκοκάστελο βρίσκεται στην νότια ακτή του νομού Χανίων, 75 χιλιόμετρα από τα Χανιά και 15 χιλιόμετρα από την Χώρα Σφακίων. Μια περιήγηση μέσα και γύρω από το βενετσιάνικο φρούριο όπου διαδραματίστηκαν γεγονότα της ιστορίας, τόσο κατά την περίοδο της βενετοκρατίας, όσο κατά την περίοδο της κατάκτησης της Κρήτης από τους Οθωμανούς, είναι μια εμπειρία που αξίζει να ζήσεις. Στη συνέχεια απόλαυσε τη μπάνιο σου στην παραλία του Φραγκοκάστελου, ακριβώς μπροστά από το φρούριο. Η ψιλή αμμουδιά και η ρηχή θάλασσα με τιρκουάζ νερά θα σε μαγέψει.
 

Tags: ΧΑΝΙΑ