Η πιο αγαπητή ελληνική πόλη

3902 Επισκέψεις στο άρθρο

Πήγαινε στη Θεσσαλονίκη και κάνε τις ωραιότερες διακοπές της ζωής σου. Δες γιατί η «Νύμφη του Βορρά» έρχεται πρώτη στις καρδιές μας.

 
Η «νύμφη του Βορρά» γνωστή και ως Θεσσαλονίκη ή ακόμη και συμπρωτεύουσα είναι ίσως η πιο αγαπητή πόλη της Ελλάδας. Φημίζεται για πολλά: την ιστορία, τη διασκέδαση της  και μία περίεργη αίσθηση, όταν την περπατάς κάτι  φέρνει από μεγαλοπρέπεια και πολλά αρώματα. Μικροί  και μεγάλοι επιζητούν κάθε χρόνο, έστω μια φορά να πάνε στην όμορφη αυτή πόλη.

Λευκός Πύργος το σύμβολο της Θεσσαλονίκης «κουβαλάει» ιστορία χρόνων, ενώ το Επταπύργιο με τα κάστρα «στεφανώνουν» την πόλη.
Με ιστορία, που χάνεται στα βάθη των αιώνων ο Λευκός Πύργος το έμβλημα της Θεσσαλονίκης είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό αξιοθέατο. Χρονολογείται, ότι κτίστηκε γύρω στο 15ο αιώνα μετά την κατάκτηση της Θεσσαλονίκης από τους Τούρκους. Στην αρχή ονομαζόταν "Πύργος του Λέοντος", αργότερα αναφέρεται ως «Φρούριο της Καλαμαριάς», ενώ το 19ο αιώνα ως «Πύργος των Γενιτσάρων» και  «Πύργος του Αίματος». Το σύγχρονο όνομά του το πήρε όταν ένας Εβραίος κατάδικος, ο Nathan Guidili, τον ασβέστωσε με αντάλλαγμα την ελευθερία του, το 1891. Μία ιστορία, που αξίζει κανείς να μάθει από κοντά στη Θεσσαλονίκη, όταν βρεθεί.
Όσον αφορά το Επταπύργιο πρόκειται  για την οχυρωμένη Ακρόπολη της Θεσσαλονίκης, το λεγόμενο Επταπύργιο , που έχει θέα σε όλη την πόλη και το Θερμαϊκό. Θα θαυμάσετε τη θέα και έπειτα θα περπατήσετε για μοναδικές βόλτες μέσα στη φύση.
 
Στην Ανω Πόλη θα μείνετε έκπληκτοι με τα δρομάκια, που ανηφορίζουν πάνω από την οδό του Αγίου Δημητρίου φτάνουν σε γειτονιές διαφορετικές, λες και αλλάζεις πόλη.
 Στο σημείο αυτό θα δείτε σπίτια να διακρίνονται από υπέροχη μακεδονίτικη παραδοσιακή-λαϊκή αρχιτεκτονική. Πολύχρωμες πόρτες, όμορφες και λιλιπούτειες  πλατείες, ουζερί και καφενέδες, συνθέτουν ένα ξεχωριστό σκηνικό για όλους όσους ψάχνουν την παράδοση και την ομορφιά. Φτάστε λοιπόν στο κέντρο από εδώ και απολαύστε μια μοναδική διαδρομή.

Στη ξεχωριστή Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης θα περπατήσετε δίπλα στη θάλασσα, θα απολαύσετε τον ήλιο και θα κάνετε ακόμη και ποδήλατο.
Στη νέα Παραλία υπάρχει χώρος για τους ποδηλάτες κατά μήκος όλης της παραλιακής. Βόλτα δίπλα στη θάλασσα και ξέγνοιαστες στιγμές περιμένουν, όποιον θελήσει να κάνει τη βόλτα του από εδώ. Ακόμη, υπάρχουν καραβάκια που λειτουργούν ως πλωτά μπαρ, καφετέριες, εστιατόρια σε όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας.

Από Θεσσαλονίκη πάμε Χαλκιδική σε μια ώρα περίπου και γνωρίζουμε τι σημαίνει «Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει».
Μια φράση, που κάθε καλοκαίρι ακούγεται και ακόμη περισσότερο, εννοώντας πως η Χαλκιδική είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή τα καλοκαίρια. Βέβαια, από τη Θεσσαλονίκη σας δίνετε η ευκαιρία να πάτε είτε για μονοήμερη είτε για παραπάνω μέρες στη Χαλκιδική και να γνωρίσετε και εσείς αυτόν τον μύθο από κοντά.