Η πιο ερωτεύσιμη πόλη της Ελλάδας
Η πιο ερωτεύσιμη πόλη της Ελλάδας

Η πιο ερωτεύσιμη πόλη της Ελλάδας

110666 Επισκέψεις στο άρθρο

Είναι η πόλη που την ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά. Και όχι άδικα γιατί είναι ίσως η πιο ερωτεύσιμη πόλη της Ελλάδας. Ο λόγος για την Φλώρινα!

Το ταξίδι στη Φλώρινα θα σας μείνει αξέχαστο με την πανέμορφη πόλη να καταφέρνει να σας σαγηνεύσει από τις πρώτες κιόλας ώρες της διαμονής σας.

Κοινοποίησέ το »


Σακούλεβας όπως λέμε Δούναβης
Γύρω από τον Σακούλεβα άρχισε να χτίζεται η Φλώρινα. Αριστερά και δεξιά στις όχθες του ποταμού διασώζονται κτήρια από την Τουρκοκρατία έως και την περίοδο του μεσοπολέμου. Κατά μήκος του Σακουλέβα απλώνεται η λιθόστρωτη λεωφόρος Ελευθερίας, σίγουρα ο πιο όμορφος και χαρακτηριστικός δρόμος της πόλης. Τα σπίτια που θα δείτε δεξιά κι αριστερά του ποταμού είναι ικανά να σας εντυπωσιάσουν. Μια ατέλειωτη σειρά από παλιά αρχοντικά με έντονα χρώματα, νεοκλασικής και ντόπιας μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής, χτισμένα τα περισσότερα κατά την ταραγμένη περίοδο του Μεσοπολέμου, στολίζουν τις όχθες του ποταμού. Ανάμεσά τους θα βρείτε κάποια από τα καλύτερα καφέ στη Φλώρινα, με τραπεζάκια έξω που τα πρωινά γεμίζουν από νέους -και όχι μόνο- απολαμβάνοντας τον ήλιο παρέα με τον κελαρυστό ήχο του ποταμού.



Δοκιμάστε το τοπικό φημισμένο κρασί του Αμύνταιου
Η πιο γνωστή πόλη παραγωγής κρασιού της χώρας, το Αμύνταιο έχει τις ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια του. Η ποικιλία αμπέλου που καλλιεργείται, σχεδόν αποκλειστικά, είναι το ξινόμαυρο, η κυριότερη ερυθρά ποικιλία της Μακεδονίας. Εδώ και καιρό, η Ένωση Αμυνταίου έχει προσθέσει στη γκάμα των οίνων της και κοσμοπολίτικες ποικιλίες, όπως οι σιρά, μερλό, σαρντονέ, σοβινιόν μπλαν και γκεβιρτζστραμίνερ. Η παραγωγή των αμπελώνων, όσον αφορά το ξινόμαυρο, κυμαίνεται από 7,5 έως 9 τόνους ανά εκτάριο, ενώ για τις ξένες ποικιλίες η απόδοση κυμαίνεται μεταξύ των 9 και 11 τόνων ανά εκτάριο. Επίσης η Ε.Α.Σ. Αμυνταίου παράγει τη μοναδική ροζέ σαμπάνια της Ελλάδος.