Στη Μεσσηνία η πιο περίεργη βίλα του κόσμου

13973 Επισκέψεις στο άρθρο

Πήγαινε στη Μεσσηνία και δες την πανέμορφη περιοχή που έγινε πασίγνωστη από την εντυπωσιακή βίλα Ypsilon, πήγαινε σε ένα μουσείο μοναδικό στο είδος του και βούτα στα νερά της καλύτερης παραλίας της περιοχής.

 
H πιο περίεργη βίλα του κόσμου που τρέλανε τα διεθνή ΜΜΕ
Πήγαινε στην βίλα που κατάφερε να γίνει viral στα διεθνή ΜΜΕ με την απίστευτη αρχιτεκτονική της. Η Ypsilon έχει καταφέρει να προσελκύσει το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ στη Μεσσηνία με την απίστευτη αρχιτεκτονική της. Μοιάζει με ένα υπόγειο σπίτι που από πάνω του περνά ένας χωματόδρομος έχοντας ως στόχο της σχεδίασής της το απόλυτο καμουφλάζ.

Ένα μουσείο μοναδικό στο είδος του σε όλη την Ελλάδα
Τι κι αν η Ελλάδα κρύβει στα μέρη της τα περισσότερα μουσεία του κόσμου εντούτοις ένα μουσείο στην Καλαμάτα εξακολουθεί να είναι μοναδικό στο είδος του. Το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας είναι το μοναδικό στο είδος του υπαίθριο μουσείο στην Ελλάδα και είναι γνωστό σε όλους τους φίλους των Σιδηροδρόμων όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1986 και ολοκληρώθηκε το 1990. Απλώνεται μέσα στο μεγάλο Δημοτικό Πάρκο καταλαμβάνοντας μια έκταση 54 στρεμμάτων. Όλο το τροχαίο υλικό προέρχεται από τον ΟΣΕ (από το δίκτυο της Πελοποννήσου και της Θεσσαλίας). Μια επίσκεψη επιβάλλεται ειδικά από οικογένειες με παιδιά καθώς βρίσκεται σε ανοικτό κατάφυτο χώρο.

Μια απέραντη παραλία που πάντα έχει χώρο
Σε αυτή την παραλία πάντα θα βρεις χώρο να κάτσεις. Πώς να μην έχει άλλωστε όταν πρόκειται για απέραντη αμμουδιά 7 χιλιομέτρων. Από την άκρη του νότιου λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Καλαμάτας ως το γραφικό χωριό της Μικρής Μαντινείας νοτιότερα, απλώνεται μια θεόρατη παραλία που αγγίζει σε μήκος τα 7 χιλιόμετρα. Αναμφίβολα πρόκειται για μια από τις καλύτερες ακρογιαλιές της Μεσσηνίας. Κατά μήκος της κινείται η παραλιακή οδός Ναβαρίνου. Υπάρχουν ξενοδοχεία, καφέ και παραλιακά εστιατόρια όπου μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας μετά το μεσημεριανό μπάνιο. Είναι αρκετά πολυσύχναστη αλλά και οργανωμένη. Τα πιο ήσυχα σημεία της θα τα βρείτε σε εκείνο το τμήμα της όπου ο δρόμος απομακρύνεται.

Στο μέρος που κηρύχθηκε η Ελληνική Επανάσταση
Η Καλαμάτα είναι μία από τις ιστορικότερες πόλεις της σύγχρονης Ελλάδας και στους δρόμους της θα βρεις κτίρια απίστευτης αξίας για το ελληνικό κράτος. Ανάμεσά τους η εκκλησία των Αγίων Αποστόλων στην οποία λέγεται πως ξεκίνησε η Επανάσταση του 1821 στις 23 Μαρτίου. Στη συνέχεια ακολούθησε τον δρόμο και ανέβα στο Κάστρο της πόλης όπου θα θαυμάσεις τη θέα προς την Καλαμάτα και τη θάλασσα που τυλίγει τη Μεσσηνία.