Η πόλη με τη ζωγραφιστή πολυκατοικία

6901 Επισκέψεις στο άρθρο

Πολυκατοικία σαν κι αυτή πολύ δύσκολα θα δεις στην Ελλάδα με τα πανέμορφα Τρίκαλα να κλέβουν την παράσταση!

Με αφετηρία μια εκπληκτική φωλιά στην καρδιά των πανέμορφων τοπίων ελατοδάσους, ακολουθούμε γνωστά και άγνωστα ταξιδιωτικά μονοπάτια που μας αποκαλύπτουν την αρχέγονη γοητεία της ορεινής φύσης και την ποιότητα των Τρικάλων. Τα πιο ειδικά χαρακτηριστικά της πόλης, σας προσελκύουν για να γνωρίσετε σε βάθος την Θεσσαλική γη και τα Τρίκαλα.

Δες εδώ πού να μείνεις και τι να κάνεις!

Στα Μανάβικα για τη ζωγραφιστή πολυκατοικία
Η ζωγραφιστή πολυκατοικία και τα Μανάβικα είναι μοναδικά στα Τρίκαλα.
Μην χάσετε την ευκαιρία να νιώσετε τη ζεστή ατμόσφαιρα από τα Μανάβικα όπου θα δείτε και την λεγόμενη ζωγραφιστή πολυκατοικία. Χαλαρώστε στο ευχάριστο κλίμα της πόλης και ανταλλάξτε θετική ενέργεια με τους παρισταμένους, σε μια ατμόσφαιρα ζεστή και οικεία με τη συνεισφορά του τσίπουρου σε γραφικό τοπίο.

Ο Τσιτσάνης, ο Καλδάρας και οι Γάλλοι ζωγράφοι
Η πολυκατοικία την οποία διακόσμησαν Γάλλοι ζωγράφοι απεικονίζει την ιστορία της πόλης των Τρικάλων με σημαντικά ονόματα της πόλης να πρωταγωνιστούν στα μπαλκόνια της όπως ο Βασίλης Τσιτσάνης,  Απόστολος Καλδάρας αλλά και απλοί πολίτες. Σε ένα μήνα μεταμορφώθηκε από έναν απλό συνηθισμένο τσιμεντένιο τοίχο σε ένα αξιοθέατο - έργο τέχνης.

Aρχοντικά στο παραδοσιακό Βαρούσι
Τα παλαιότερα αρχοντικά 17ου-19ου αιώνα μαρτυρούν την ευημερία που γνώρισε η πόλη με την ανάπτυξη της βιοτεχνίας και του εμπορίου, τα χρόνια εκείνα. Αν δεν τα δείτε, δεν έχετε πλήρη εικόνα της ιστορίας της, τα ίχνη της οποίας σμίγουν στο σήμερα διαχρονικά και αφοπλιστικά. Από τα ριζά του φρουρίου, λοιπόν, σεργιανίστε στο Βαρούσι. Αρκεί να ξέρετε πως υπάρχουν περίπου δέκα παλιές βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες που χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα στα Τρίκαλα. Αντιπροσωπευτικά δείγματα του παλαιού χαρακτήρα είναι η Αγία Επίσκεψη και ο Αγιος Δημήτριος, ενώ ο ναός του Αγίου Στεφάνου χτίστηκε το 1896 στη θέση παλιού βυζαντινού ναού.

Στο λόφο του Προφήτη Ηλία για άραγμα
Αξέχαστη εμπειρία θα σας μείνει η βόλτα του στο λόφο του Προφήτη Ηλία, μετά το Φρούριο, όπου βρίσκεται ο Ζωολογικός Κήπος της πόλης. Στο βόρειο τμήμα της πόλης βρίσκεται ο πευκόφυτος λόφος του Προφήτη Ηλία, με το σταυροειδές εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία του έτους 1896.Τιμάται στις 20 Ιουλίου. Πίσω από το εξωκλήσι, στη θέση Ντάπια, εντοπίστηκαν νεολιθικά μονόχρωμα όστρακα. Κάτω ακριβώς από το λόφο ανασκάφηκε στη δεκαετία του Ά50 από τον Α. Ορλάνδο τμήμα παλαιοχριστιανικής βασιλικής (του δεύτερου μισού του 5ου αι.). Ο λόφος αποτελεί ένα πραγματικό πνεύμονα πρασίνου για την πόλη. Μείνετε στο λόφο του Προφήτη Ηλία για να πάρετε μια πράσινη νότα αισιοδοξίας και ξαποστάστε με τα παιδιά σας στο ζωολογικό κήπο. Ο χώρος του Ζωολογικού Κήπου εκτείνεται μέσα στο καταπράσινο φυσικό τοπίο. Στην ίδια περιοχή, μπορείτε να συνεχίσετε την περιήγηση, προς το φρούριο και το ρολόι. Φιλοξενεί αρκετά είδη ζώων και αποτελεί πόλο έλξης μεγάλων και μικρών όλο το χρόνο. Έπειτα από τη βόλτα σας μπορείτε να ξεκουραστείτε στο Τουριστικό Περίπτερο του Προφήτη Ηλία.